Rett inn i Lekvens rolle

OPPTUR: Fredrik Oldrup Jensen starter sin tredje eliteseriekamp mot Haugesund søndag. Det blir en etterlengtet opptur for 19-åringen som har slitt med en overbelastningsskade.

OPPTUR: Fredrik Oldrup Jensen starter sin tredje eliteseriekamp mot Haugesund søndag. Det blir en etterlengtet opptur for 19-åringen som har slitt med en overbelastningsskade. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Fredrik Oldrup Jensen ble skadefri i grevens tid. 19-åringen går direkte inn og overtar Magnus Lekvens rolle i Odd-laget.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Magnus Lekven ble solgt til danske Esbjerg torsdag kveld. Tilbake fikk Odd Grenland én million kroner, men også en åpen plass på midtbanen. Den dype rollen sentralt vil nå Fredrik Oldrup Jensen gjøre til sin.

ALLTID ODD

- Jeg er klar, og jeg gleder meg. Jeg har veldig trua på at vi skal klare å vinne i Haugesund, sier han etter gårsdagens trening.

Mot Haugesund starter midtbanespilleren sin tredje kamp for sesongen.

Fredrik Oldrup Jensen er ekte Odd-gutt og har spilt for klubben i hele sitt liv. Han fikk proffkontrakten i julegave, og imponerte på direkten under vinterens treningsleir i Spania da han storspilte mot lag som Shakthar Donetsk. Men så kom en liten nedtur og skadeproblemene, før han var tilbake i spill i 2. divisjon mot Jerv sist mandag.

- Jeg har slitt med en overbelastning i bekkenet, og har vært ute i over en måned, men det er bra nå og jeg er klar til å kjempe for Odd, sier 19-åringen.

Flere ganger tidligere i år har Jone Samuelsen fått den sentrale rollen når Lekven har vært ute med skade, men nå blir det Oldrup Jensen. Det er heller ikke aktuelt å spille med to dype på midten.

BEVARE FØLELSEN

- Vi er opptatt av å bevare den gode følelsen fra Brann-kampen. Vi jobber videre og forandrer ikke strategien, sier Fagermo, som roser Oldrup Jensen.

- Talentet er udiskutabelt. Nå trenger han å holde seg skadefri og få kontinuitet på både trening og i kamp. Fredrik er teknisk briljant og en bra duellspiller. Han mangler kanskje litt fart, men det vil han tilpasse med mer erfaring.

Hovedpersonen selv frykter heller ikke nivået.

- Det gikk bra i vinter, og jeg fikk en grei gjennomkjøring i 2. divisjon mandag. Og så spiller jeg jo med eliteseriespillere på trening hver dag, så dette er ikke noe nytt, smiler Fredrik Oldrup Jensen.

PS! Alt av papirer er i orden slik at Dag Alexander Olsen er spilleklar til kveldens bortekamp mot Haugesund.

Artikkeltags