Pors satser på framtida

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ønsker seg hall, tre kunstgressbaner og et nytt klubbhus

DEL

Selv om Pors City-prosjektet falt sammen, har ikke Pors IF gitt opp byggeplanene. Får klubben det som de vil, blir området rundt stadionet på Vestsida et av landets flotteste idrettsanlegg innen fem år.

Det er flere grunner til at det storslåtte Pors City-prosjektet med Rauland-investor Stein Birger Johnsen i spissen, kollapset på Vestsida i Porsgrunn.

Det er uansett historie nå. Pors City er dødt, men Pors IF har ikke gitt opp å gi området rundt klubbhuset og stadionet en skikkelig ansiktsløftning. Eller rettere sagt en totalrenovering.

Nå venter de på en avklaring rundt en tidligere planlagt togtrasé, og på en påfølgende reguleringsplan. Så kan arbeidet begynne.

- Går alt etter planen, kan vi sette i gang i 2012. Vi har ikke alle planene ferdige, men i utgangspunktet ønsker vi oss en hall, tre kunstgressbaner og et nytt klubbhus. I tillegg vil vi satse på kommersiell utbygging på områdene vi eier rundt dagens stadion. Hvor og hvordan alt kommer på plass, har vi ikke helt landa ennå. Det avhenger blant annet av hvor velvillige Porsgrunn kommune vil være, sier leder av Pors IF, Hans Morgan Realfsen.

FOTBALLSTADIONET

Et av de store spørsmålene – og mest omdiskuterte temaene - rundt utbyggingen, er hvor det planlagte fotballstadionet skal ligge. Å få til et nytt stadion, ny hall og tre kunstgressbaner på det samme området, i tillegg til kommersiell utbygging, vil være en utfordring.

Realfsen vil avvente og se om kommunen kan være villige til å bidra med. Et fotballstadion på Kjølnes kan være løsningen.

- Hvis kommunen kan være interessert i å finansiere en del av et bygg på Kjølnes, og vi kan dele stadionet med Urædd og Campus Kjølnes, så kan det være en god løsning. Pors hører til på Vestsida, og sånn skal det fortsette også. Men jeg ser ikke problemet ved at a-laget spiller kamp en gang hver 14. dag på den andre sida av elva. Jeg tror ikke vi mister troverdighet av den grunn.

- Alle planene tatt i betrakning, så går Pors IF mot noen meget spennende år?

- Det gjør vi helt sikkert. Vi står overfor noen avgjørende veivalg. Det blir spennende å se hva vi får til, sier Realfsen.

STORT NEDSLAGSFELT

Pors IF har i dag omtrent 1200 medlemmer fordelt på åtte grupper, med Pors Grenland Fotball som den største.

Men det er de to nye idrettene som cheerleading og innebandy som er sterkest voksende.

- Pors er en klubb for hele distriktet, egentlig. Vårt nedslagsfelt strekker seg fra Tollnes-området til Klyve og store deler av Porsgrunn. Vi har jo en del idretter som andre klubber ikke har, for eksempel innebandy og cheerleading. Det gjør at vi har medlemmer fra et stort område, sier Realfsen.

Økonomien i klubben er også god. Selv om fotballgruppa i mange år har slitt med røde tall, har Pors IF drevet fornuftig.

- Det drives godt i Pors. Klubben har en god og sikker økonomi, og ingen gjeld.

- Hva med fotballen?

- Jeg kan si så mye som at fjorårets styre la ned en kjempeinnsats, og sto for en skikkelig opprydning. Det gjorde at de kom i pluss for første gang på en stund. Det ser jeg på som svært positivt, sier Realfsen.

Artikkeltags