Overlegen Nordgård knuste alle

PALLPLASS: David Nordgård (25) imponerte voldsomt da han kjørte seg helt til topps under VM-runden i Frankrike i helga.

PALLPLASS: David Nordgård (25) imponerte voldsomt da han kjørte seg helt til topps under VM-runden i Frankrike i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: David Nordgård (25) imponerte voldsomt da han kjørte seg helt til topps under VM-runden i Frankrike i helga.

DEL

- Dette er veldig, veldig stort. Ikke bare for meg, men for alle rundt: teamet rundt meg og sponsorer, sier en strålende fornøyd David Nordgård til TA.

Han har slitt litt med bilen, som var ny foran denne sesongen, men nå fungerer den meget bra.

- Det har veldig mye å si. Gutta rundt bilen har gjort en strålende jobb, roser Nordgård.

25-åringen fra Skien stod med én pallplassering ute i Europa før helgas runde da han sikret seg bronse under EM-runden i Polen i 2012.

I helga var det ingen tvil. 25-åringen var best allerede på trening, og etterlot ingen tvil da heatene startet. Nordgård vant alle de fire innledende heatene, før han endte på 3. plass i semifinalen.

- Både på trening og i de innledende heatene fungerte det meget bra, både for meg og bilen, kommenterer Nordgård.

Med kun 3. plass i semifinalen sørget for at han fikk nest dårligste startspor i finalen, men med smart kjøring der han kjørte direkte inn i alternativ-sporet i første runde, og deretter forbi de andre da de kjørte inn i alternativ-sporet på siste runde, suste han først over mållinjen foran 80 000 tilskuere.

Nordgård har kjørt fire VM-runder så langt denne sesongen, og i dag kom seieren etter en 4. plass og to 10. plasser tidligere i år.

Artikkeltags