Ønsker seg finsk landslagsspiller

TIL ODD?: Den finske landslagsspilleren Jarkko Hurme (til v.) er ønsket av Odd. Hurme har en fortid i blant annet italienske                 Udinese og Hellas Verona. Forsvarsspilleren står bokført med seks a-landskamper. Her er han i duell med Hviterusslands Vitali Rodionov under en VM-kvalifiseringskamp i sommer.FOTO: NTB SCANPIX

TIL ODD?: Den finske landslagsspilleren Jarkko Hurme (til v.) er ønsket av Odd. Hurme har en fortid i blant annet italienske Udinese og Hellas Verona. Forsvarsspilleren står bokført med seks a-landskamper. Her er han i duell med Hviterusslands Vitali Rodionov under en VM-kvalifiseringskamp i sommer.FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Odd ser mot Finland i jakten på nye spillere. Tre finske forsvarsspillere skal være aktuelle. Landslagsspiller Jarkko Hurme (27) er den som trolig signeres - med ekstern hjelp.

DEL

TA vet at Odd over lengre tid har fulgt i alle fall tre finske forsvarsspillere. Flere fra Odds trenerteam har sett på spillere som Jarkko Hurme (TPS), Kari Arkivuo (Häcken) og Patrick O’Shaughnessy (Mypä).

Arkivuo har en fortid i blant annet Sandefjord, og har også vært aktuell for Odd tidligere. 30-åringen er fortsatt på landslaget og spilte siste VM-kvalifiseringskamp mot Frankrike 15. oktober, mens O’Shaughnessy (20) er en lovende finsk U21-spiller. Men etter det TA erfarer er det Jarkko Hurme som skal være førstevalget, både med tanke på kvalitet og pris.

KUN 18 PÅ KONTRAKT

I forrige uke sa Odds daglige leder, Einar Håndlykken, at det ikke blir noen kjøpefest denne vinteren - selv om flere spillere forsvinner ut. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier at han har fått samme beskjeden fra styreleder Trond Haukvik, og at eksterne hjelpere må på plass hvis det skal bli noe mer enn en planlagt forlengelse med Frode Johnsen og signering av midtbanetalentet Jonathan Lindseth (se egen sak).

– Vi må ha 20 spillere for å få lisens. Akkurat nå har vi 18 på kontrakt også neste sesong. Det er ikke noen vits i å drømme. Jeg har brukt mye energi på spillere tidligere, for så å få beskjed om at det ikke er penger. Nå har jeg bedt om et realistisk bilde over situasjonen, og Haukvik sier at klubben ikke har penger til mer en Frode og en unggutt - så da må vi jobbe videre for å se om vi kan få til noe eksternt, sier Fagermo.

Han vil ikke kommentere navn på aktuelle spillere, heller ikke de finske.

– Det kan jeg ikke si noe om, men vi har mistet mange - og mister flere - så det er klart vi må ha nye inn. Vi har Oddball invest som jobber med en emisjon vi håper de lykkes med, og så kan vi håpe på andre eksterne investorer. Men det er ikke sikkert vi får til noe, sier Odd-treneren.

ØNSKER SEG FIRE NYE

George White er borte neste sesong, det samme er Adem Güven, Mattias Andersson, Morten Fevang, Niklas Gunnarsson og kanskje Snorre Krogsgård. Sistnevnte kan få nye kontrakt, men det er ikke bestemt ennå.

– Vi har masse talent, og gjennom sesongen har vi bevist at vi spiller bra. Men det vil variere, og det er mye på grunn av at treningshverdagen ikke er god nok. Nå har vi fått inn Fredrik (Nordkvelle), Håvard (Storbæk) og Ole Jørgen (Halvorsen) i løpet av sesongen, men ideelt sett skulle jeg nå hatt inn to nye angrepsspillere og to forsvarsspillere. Og det må være spillere som er gode nok til å forsterke elleveren, eventuelt være blant de 13-14 beste, mener Dag-Eilev Fagermo.

Han regner med at Frode Johnsen blir den ene angrepsspilleren - selv om toppscoreren i eliteserien fortsatt ikke har signert kontrakten som ligger og venter.

– Vi får se, sier 39-åringen med et smil.

BACK OG STOPPER

Jarkko Hurme er 27 år og passer bra inn i en veldig ung Odd-tropp. Han kan spille både midtstopper og høyreback, og kan slik sett erstatte Morten Fevang eller Niklas Gunnarsson. Trolig er Hurme mest aktuell som høyreback i Odd. Han har en fortid i blant annet de italienske klubbene Udinese (ingen offisielle kamper) og Hellas Verona, før han vendte hjem til moderklubben Oulu. Etter overgangen til TPS har han etter hvert spilt seg inn i landslagstroppen. I tillegg til flere aldersbestemte landskamper, har 27-åringen seks a-landskamper. Hurme spilte sist i VM-kvalifiseringen mot Hviterussland 11. juni i år. Han er nå med i den finske troppen som er i Mexico og skal spille privatlandskamp i morgen.

Artikkeltags