OL-drømmen lever

MOT NYE HØYDER: Øyvind Andreassen må levere toppløp både lørdag og søndag for å bli uttatt til verdenscupen på 500- og 1000 meter. Klarer Snøgg-sprinteren det, kan det bli OL-plass i februar.

MOT NYE HØYDER: Øyvind Andreassen må levere toppløp både lørdag og søndag for å bli uttatt til verdenscupen på 500- og 1000 meter. Klarer Snøgg-sprinteren det, kan det bli OL-plass i februar. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Øyvind Andreassen (23) vil ikke tenke konsekvenser, men vet han må gå to toppløp og sette personlig rekord for å bli tatt ut til verdenscupen. Klarer han det, lever OL-drømmen videre for skøyteløperen fra Snøgg.

DEL

Øyvind Andreassen har hatt OL i Vancouver som sesongens store mål. Men kravene fra skøyteforbundet er skyhøye, og for at guttedrømmen skal kunne gå i oppfyllelse må sprinteren fra Notodden prestere opp mot sitt aller beste under helgas norgesmesterskap på enkeltdistanser. For å være aktuell til OL i februar er det nemlig satt som et krav at løperne kvalifiserer seg til sesongens første verdenscupstevne. Og uttaket til verdenscupen skjer etter helgas NM.

TIDSKRAV

- Det er mye som bestemmes i løpet av én helg, men sånn er det og jeg må bare tenke arbeidsoppgaver og ikke konsekvenser, forteller Andreassen, som blir 24 år 4. november.

Kravene fra forbundet er tider under 36.00 på 500-meteren og under 1.11.00 på den doble distansen. Snøgg-sprinterens personlige rekorder er henholdsvis 36.10 og 1.10, 51 - begge satt på verdens raskeste is i Calgary i mars 2008 - sesongen han sist var med i verdenscupen.

Andreassen har fått med seg to sølvmedaljer og én bronse fra tidligere norgesmesterskap. Nå sikter han mot medaljer igjen, men vet konkurransen er tøff og trekker fram blant andre allrounderen og verdenstoeren Håvard Bøkko, Christoffer F. Rukke, Dag Erik Kleven og Mikael Flygind Larsen som de tøffeste konkurrentene.

MEDALJEAMBISJONER

- Jeg har klare ambisjoner om å være helt i toppen og kjempe om medaljene på både 500- og 1000 meter. Konkurransen har blitt større og kravene har blitt høyere, og det gjør at jeg må følge med og utvikle meg videre, fastslår han.

Øyvind Andreassen forteller om fin stigning gjennom sommeren og høsten, før det gikk litt tyngre under de to første norgescupehelgene. Men det var egentlig som planlagt.

- Jeg har prioritert mye trening og var tung i beina da det var norgescupåpning. Planen har hele tida vært å spisse formen inn mot helgas NM, så nå har jeg sluppet opp og håper det gir den formtoppen jeg ønsker. Jeg har også vært her på Hamar i halvannen uke for å forberede meg best mulig, forteller en optimistisk Snøgg-sprinter.

Herkules' Joachim Haugen og Mats Haugen, som nå går for Geithus, er også med på Hamar. Heller ikke de gikk gårsdagens 5000 meter, men begge stiller til start både på dagens 500 meter og søndagens 1000 meter.

Artikkeltags