Nesten dødt løp

KNIVING: Jann Olav Tjønneland, Viksdalen spurtbeseiret Svein Olav Utistog, Vinje i Skuggenatten opp.

KNIVING: Jann Olav Tjønneland, Viksdalen spurtbeseiret Svein Olav Utistog, Vinje i Skuggenatten opp. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Det var mindre enn ett sekund mellom de to beste i bakkeløpet Skuggenatten opp. Jann Olav Tjønneland var den lille centimeteren foran Svein Olav Utistog i mål.

Det er ikke mer enn tre måneder siden ideen om et bakkeløp i Treungen ble unnfanget av Olav Nilsen og Treungen idrettslag. Det måtte ble «Skuggenatten opp», en fire kilometer lang løype, fra 250 til 706 meter over havet. Det vil si 456 høydemeter.

- Ideen var unnfanget, og egentlig var meningen å ha det første løpet i 2011. Et løp på forsommeren bare tre måneder etter at ideen var lagt på bordet, så de fleste av oss som urealistisk. Men så ble det løp likevel. Først kalkulerte vi med 25 aktive og 25 mosjonister. Etter hvert som løpet nærmet seg, ble anslaget doblet. Derfor er det både utrolig, og ikke minst gledelig at hele 65 aktive og ikke mindre enn 110 trimmere har møtte opp i dag, sier en svært så fornøyd leder i idrettslaget, Helge Reinholt.

- VELLYKKET

Det ble et prikkfritt og vellykket arrangement i et flott vær. Kanskje litt for varmt for noen. Vinneren Jann Olav Tjønneland fra Viksdalen i Sundfjord (jobber til daglig i Brevik), var svært tilfreds med både opplegg og løype.

- Helt topp, dette var bra, sa vinneren som forteller at han deltar i ett til to liknende løp nesten hver helg på denne tiden av året.

- En personlig stor utfordring, avslutter han før han bestiger seierspallen for å motta en sjekk på 5000 kroner.

Treungen idrettslag fristet nemlig med 5000 kroner i førstepremie, 2000 kroner i andre- og 1000 kroner i tredjepremie både i herre- og kvinneklassen.

- FORNØYD

Fornøyd var også 15 år gamle Hedda Lundeberg Aas fra Skarphedin, som ble tredje beste jente, og dermed 1000 kroner rikere.

- Hvordan var løypa?

- Den var både tøff og krevende. Jeg ble litt plaget av varmen, for den var intens oppover mot toppen, sa en smilende 15-åring. Hun ble beste jente i klassen 13 til 15 år.

Hedda legger til at hun trener jevnlig for å holde seg i form og for å kunne delta i konkurranser.

- NESTEN HELE BYGDA

Helge Reinholt kan fortelle om økende interesse for Treungen idrettslag den siste tiden.

- Vi nærmere oss de gyldne tidene fra 1970 og 80 tallet. Snart er de aller fleste i bygda medlemmer. Årsaken til dette er flere, men ikke minst har det nye flerbrukshuset betydd mye og har bidratt til at vi nå har en lang rekke aktiviteter. Dugnadsånden er det heller ikke noe å si på, derfor kunne vi ta et arrangement som dette nærmest på sparket. Neste år kommer vi enda sterkere tilbake, sier han.

Artikkeltags