Nå skal Fagermo roe seg

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Dag-Eilev Fagermo vil ikke kaste mer bensin på «kapital- mot utviklingsbålet».

DEL

– Jeg har ikke noe imot Molde. Det som har provosert meg litt er at de vil kjøpe de beste spillerne, norske landslagsspillere som vi har fått fram - uten at de er villige til å betale for det. Bortsett fra det, har ikke jeg noe imot Molde. De er fortjente seriemestre, de har vært det beste laget og de har spilt den beste fotballen, men likevel skal vi selvsagt gjøre alt vi kan for å vinne, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter gårsdagens trening - den siste før avreise Molde i dag.

CUBUS OG OLJEFOND

Historiene mellom Odd og Molde er flere, og det begynte da Molde og Ole Gunnar Solskjær ville hente Magnus Lekven vinteren 2012. Fagermo sa da at det ikke gikk an å komme inn i en Armani-butikk med Cubus-penger. Seinere har Molde prøvd seg på blant andre Elba Rashani og Fredrik Semb. Hver gang har Odd irritert seg over Moldes lave prisantydning. Da Odd slo Molde 2-1 i årets andre serierunde, benyttet Fagermo muligheten til å fyre opp stemningen på nytt da han i VG sa at bare oljefondet er større enn banken til Molde, før han etter semifinalen beskrev årets cupfinale som «kapital mot utvikling». I Molde har de likte dette dårlig. Trener Tor Ole Skullerud har forholdt seg ganske så taus, men han sa nylig følgende til radiokanalen 1FM i Molde:

– Jeg aner ikke hvorfor de kommer med alle disse sparkene mot oss. Det må du nesten spørre Dag-Eilev Fagermo om. Jeg synes mye av det som har kommet derfra har vært respektløst og tøysete. Men la dem bare holde på. Vi skal bite fra oss på banen - det er der vi spiller kampene, sier Skullerud i et intervju med radiokanalen.

– Man blir ekstra inspirert. Han har fått mye ut av klubben, men han bør holde seg til sin egen klubb og skryte av dem framfor å holde på med så mye annet, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad i MFK-studio.

– GI JERNET

Men det er på banen det nå skal avgjøres. Og der får Ole Jørgen Halvorsen sjansen igjen fra start. Kantspilleren fra Østfold har slitt med å komme helt tilbake på toppnivået han hadde før skaden han pådro seg mot Stabæk. Men 27-åringen har hatt oppturer også i det siste, med en soleklar topp da han kom inn og snudde semifinalen mot Sarpsborg.

I går fikk Halvorsen beskjeden han hadde ventet på.

– Jeg skal inn å gi jernet og bruke bakrommet. Vi var gode der i fjor, og hadde fortjent å vinne da (1-1). Vi var ikke helt oss selv mot Rosenborg, men det er små detaljer offensivt og defensivt som jeg tror vi skal ha fått justert nå, forteller østfoldingen, som har vært involvert i 25 seriekamper, 15 av disse fra start.

Ifølge Fagermo skulle Ole Jørgen Halvorsen spilt uansett mot Molde. Nå blir det i stedet for Bentley, som de ikke tar noen sjanser med.

– Vi lærte mot Rosenborg at vi trenger spillere med fart inn i boksen. Ellers kan det bli for stasjonært. Derfor må vi ha inn Ole Jørgen. Når det gjelder Bentley tar vi ingen sjanser med en spiller vi vet ikke holder i 90 minutter. Bentley har vært utrolig god i hele høst, og vi kan heller ikke risikerer noe når vi vet det kommer en cupfinale, sier Odd-treneren.

Mens Molde-spillerne brukte fredagen til å spille bowling, hadde Odd en fotballøkt. I garderoben etterpå var stemningen på topp med mye latter og allsang.

– Det er mye humør i hele klubben, og det er ikke så rart. Søndag vinner vi enten sølv eller bronse, og det er helt fantastisk, smiler Dag-Eilev Fagermo.

Artikkeltags