Nå blir han Odd-spiller

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Bentley (24) mener formen er god nok til å gjøre en jobb på direkten. I dag blir publikumsyndlingen klar for Odd igjen, klubben hvor han spilte sin beste fotball i karrieren.

DEL

Onsdag kom Bentley til Skien sammen med agent Atta Aneke. 24-åringen, som ble en publikumsyndling i Odd da han spilte i klubben fra 2007 til 2011, legger ikke skjul på at det er i Odd han ønsker å fortsette karrieren.

– Jeg håper å bli Odd-spiller igjen, sier angrepsspilleren, tydelig entusiastisk og glad for å være tilbake på gamle trakter.

DETALJER GJENSTÅR

Og alt tyder på at Bentley får ønsket sitt oppfylt. Etter mange timer med møtevirksomhet i går kveld, er partene nær ved å komme til enighet.

– Vi har blitt enige om å ta opp tråden torsdag morgen. Det er ganske nært, selv om vi ikke er helt i mål. Dette har vært en god dag. Bentley er en god spiller som kanskje blir Odd-spiller igjen, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

– Tror du Bentley er Odd-spiller torsdag?

– Ja, jeg håper det, svarer han.

Bentleys agent, Atta Aneke, sier mye av det samme.

– Vi håper å komme i mål i morgen tidlig (torsdag). Man skal aldri si aldri, men jeg er veldig positiv. Det er kun noen små detaljer som gjenstår før vi er enige, sier Aneke, som innrømmer at han og Bentley ble forespeilet hvordan en kontrakt vil se ut, før ankomst til Skien.

Verken han eller Håndlykken vil gå inn på hva som fortsatt skiller partene.

– Vi har blitt enige om å ikke si noe om akkurat dét, sier Aneke.

Trolig er kontraktslengden en av tingene det fortsatt forhandles om.

Det er eksterne krefter som har kommet på banen for å få Bentley-overgangen i havn.

– Ja, det er riktig. Vi har ikke penger selv. Det eneste jeg vil si, er at vi får hjelp av eksterne investorer. Men jeg vil ikke si hvem, påpeker Håndlykken.

SELVTILLIT

Bentley sitter igjen med mange gode minner og øyeblikk fra sitt forrige opphold i Skien.

– Det er hyggelig å være tilbake. Jeg har gode minner fra da jeg spilte i Odd. Det var her jeg spilte den beste fotballen i karrieren, og jeg er glad for å være her. Jeg er klar for å gjøre en jobb for klubben, sier Bentley – eller Chukwuma Akabueze om du vil.

Verken i Brann eller kinesiske Wuhan Zall FC fikk han ut potensialet sitt. Nå håper Bentley å finne tilbake til formen som gjorde han til helt på Falkum.

– Å spille for Odd kan gi meg selvtilliten tilbake. Det er viktig for meg at Dag-Eilev Fagermo og klubben kjenner meg, sier han.

Bentley landet på Gardermoen tidlig i går, etter et to uker langt opphold hjemme i Nigeria. Derfra satte han og Atta Aneke kursen for Skien og Skagerak arena. Selv om han ikke har vært lenge på norsk jord, har han merket at folk ønsker ham tilbake til Odd.

– Jeg kjenner folk i Skien som er glade for at jeg kanskje blir Odd-spiller igjen, sier Bentley, og innrømmer at han har fulgt med på hvittrøyene mens han spilte i Kina.

SPRÅKPROBLEMER

Det ble aldri noe drømmeopphold i Østen. Han dro dit i fjor, men merket raskt at ikke alt gikk på skinner. Tidligere i vinter ble Bentley enig med Wuhan Zall FC om en sluttpakke. Dermed er nigerianeren bosmanspiller, og står fritt til å velge ny klubb.

– Det var en vanskelig tid i Kina. De snakker ikke engelsk der, sier han.

– Så du lærte deg aldri noe kinesisk altså?

– Nei, ler Bentley, før han lirer av seg «hei» på kinesisk.

Seriestarten i eliteserien nærmer seg med stormskritt, og Bentley føler han er klar.

– Hvordan er den fysiske formen?

– Jeg har holdt meg i form, og jeg har trent på egen hånd. Jeg er klar for å spille, sier Bentley.

INTERESSE FRA MINSK

Det er helt tydelig at han ønsker seg tilbake til Odd. Det kunne man enkelt se på hele kroppsspråket til angrepsspilleren i går. Det er heller ikke andre klubber på banen i øyeblikket.

– Jeg har vært i dialog med den hviterussiske klubben Dinamo Minsk. Men det er her Bentley vil være, sier Atta Aneke.

Artikkeltags