Marte vil tilbake

USIKKER: Marte Kvaale (20) har kontrakt med landets beste kvinnelag i fotball. Nå er den unge keeperen usikker på fotballframtida på grunn av hodeskade.

USIKKER: Marte Kvaale (20) har kontrakt med landets beste kvinnelag i fotball. Nå er den unge keeperen usikker på fotballframtida på grunn av hodeskade. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Marte Kvaale skulle være annenkeeper på Norges beste kvinnelag denne sesongen. Men så langt har flere hjernerystelser satt 20-åringen utenfor all fotball. Og nå kan karrieren være over før den har tatt skikkelig av.

DEL

- Jeg har vel hatt ni-ti hjernerystelser siden jeg startet med fotball, sier Marte.

Hun har følgelig ikke spilt en eneste kamp for serielederen denne sesongen. Nå er jenta - født og oppvokst på Notodden - mye bedre, og rett før ferien sto hun i mål for første gang denne sesongen. Likevel frykter hun at hun må gi seg med fotball om smertene i hodet kommer tilbake.

- Jeg krysser fingre og tær for at Marte kommer tilbake. Hun er ei skikkelig tøff jente som dessverre har vært uheldig og fått seg par solide «trøkker» i hodet. Før det hadde hun en kjempefin utvikling, sier Røa-trener Geir Nordby.

MED HJELM

På banen spiller 20-åringen med hjelm. Sånn sett handler det om Petr Cech og Marte Kvaale.

- Hva er årsaken til alle skadene i hodet, da?

- Jeg må jo ha hatt mange kompiser som har sparket meg i hodet, ler Marte - og skylder også på dårlig teknikk fra hennes side oppover i de aldersbestemte klassene.

Faktum er at hun ved et par anledninger har støtt hodet kraftig i stolpen. Det er sikkert den mest sannsynlige årsaken til problemene med hodet.

- Jeg skal bruke tida framover for å se hvordan det går, og må jo være optimist. Men fortsetter problemene, er det vel bare å gi seg, sier Marte, som har trent nesten hele tiden, men ikke sammen med de andre fotballjentene.

JUSSTUDENT

Ved siden av fotballen er Marte student ved universitet i Oslo. Hun håper en dag å bli jurist. Sånn sett er det ikke bare fotballen som har dratt Marte Kvaale til Oslo.

- Jeg liker studiene godt, men fotballen har på mange måter styrt livet mitt i 12-13 år, så det vil være trist om jeg må legge opp, sier Marte.

Hun gleder seg selvsagt over Røas flotte prestasjoner denne sesongen og ser fram til både de fem siste seriekampene samt semifinale i cupen mot Klepp - og ikke minst Champions League.

MYE MENTALT

- Jeg tror det går mye på det mentale med Marte, sier daglig leder for kvinnefotballen i Røa, Lars Buer.

Han forteller at jenta har kontrakt ut neste sesong, men er usikker på om hun kommer tilbake.

- Vi får se, men Marte har fått seg et par skikkelige smeller. Når sånne ting skjer blir du redd i situasjoner, og det er jo ikke akkurat heldig for en keeper, sier Buer.

Mannen har sterke røtter i Telemark, nærmere bestemt i Drangedal. Faren Willy Buer spilte i sin tid på ett av de bedre Odd-lagene.

- Vi er helfrelste Odd-tilhengere hele familien og følger med klubben. Veldig moro at det går så bra, sier Lars Buer.

Artikkeltags