Spissen har ikke satt seg noe mål for 2014-sesongen, men tror det blir tøft å kopiere årets bragd.

– BLIR VANSKELIG

– Jeg setter meg aldri noe mål, men forsøker å bidra på best mulig måte. Jeg tar alt som det kommer. Det er mulig å bli toppscorer igjen, men det blir veldig vanskelig, sier Johnsen, som sist sesong ble eliteseriens toppscorer med 16 scoringer.

AVSLAPPET

Det har lenge ligget i kortene at Johnsen skulle ta en ny sesong i Odd-drakta. Men de største pessimistene har nok ikke følt seg helt trygge før alt var signert. Nå kan også tvilerne puste lettet ut. I dag signerte han kontrakten.

– Jeg kjenner ikke akkurat noen forskjell etter å ha signert. Jeg har følt meg som Odd-spiller helt siden sesongen ble avsluttet, sier Johnsen.

Han har ikke hatt dårlig tid med å få den nye kontrakten i boks.

– Det har ikke vært noe stress. Jeg har hatt en god dialog med Odd, sier Johnsen, som ikke aner hvor lenge han kan fortsette på toppnivå. Skiensgutten tar ett år av gangen.

– Det er umulig å svare på dét. Jeg vil spille så lenge jeg gjør det brukbart, og synes fotball fortsatt er gøy, sier 39-åringen.

Selv om han ikke har noen personlige målsettinger for 2014, har han et håp og en tro om at Odd skal gjøre det skarpere enn årets 7. plass i eliteserien.

– Jeg tenker først og fremst på at Odd skal gjøre det bedre. Og det mener jeg vi er kapable til, sier han.

– HAN BETYR MYE

Odd-direktør Einar Håndlykken er glad for at Johnsen har signert den nye avtalen.

– Dette er vi glade for. Han betyr mye for oss, og var Norges beste spiss i år. Frode er en viktig profil for klubben, både lokalt og nasjonalt. Han er også viktig i spillergruppa, særlig overfor de yngste spillerne, sier Håndlykken.

Johnsen har opplevd mye som fotballspiller etter mange år på toppnivå. Men han føler ikke noe ekstra ansvar overfor Odds mange unge spillere.

– Nei, jeg er spiller på lik linje som alle andre, sier han.

– Kommer de yngste ofte og ber deg om råd?

– Bare når de skal forhandle med klubben om penger, ler Johnsen, før han legger til:

– Nå er de andre spillerne på et såpass høyt nivå, at det er opp til dem selv, sier Odd-spissen.