Her er Nordgårds nye råtass

NY: David Nordgård (24) har investert i en flunkende ny Ford Fiesta for å være best mulig rustet til tidenes første VM i rallycross. ? Nå kan jeg ikke skylde på annet enn meg selv, sier skiensgutten.

NY: David Nordgård (24) har investert i en flunkende ny Ford Fiesta for å være best mulig rustet til tidenes første VM i rallycross. ? Nå kan jeg ikke skylde på annet enn meg selv, sier skiensgutten.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: David Nordgård (24) har investert i en flunkende ny Ford Fiesta for å være best mulig rustet til tidenes første VM i rallycross. – Nå kan jeg ikke skylde på annet enn meg selv, sier skiensgutten.

DEL

Når VM braker løs i Portugal 3.- og 4. mai, står Nordgård på startstreken med topp utstyr i touringcars-klassen. Hans nye Fiesta 2014-modell gjør at det meste ligger til rette for en spennende og positiv sesong i VM-sirkuset.

– Denne bilen er raskere og mer driftssikker enn min forrige. Det handler om å fornye seg. Bilene utvikler seg hele tiden, så nå stiller jeg med det siste og beste, sier 24-åringen.

– ENKLERE Å HEVDE SEG

Han ønsker ikke å snakke om hvor kostbar den nye bilen er, men det er ingen tvil om at det er et solid sprang fra Ford Focus RS’en fra 2008, som han har kjørt de tre siste sesongene.

– Hovedpoenget er at den nye bilen er lettere av vekt. Med en helt ny bil blir det nå enklere å hevde seg, sier han.

Etter sesongpremieren i Portugal, står Storbritannia for tur i slutten av mai. Deretter går ferden til Norge i midten av juni. Totalt kjører touringcars-klassen ni VM-runder. Den siste går i Italia 27.- og 28. september.

TESTES I NEDERLAND

Flere av Nordgårds EM-runder i fjor ble ødelagt på grunn av tekniske problemer med Focusen. Det var med på å gjøre avgjørelsen om å selge, enklere.

– Jeg slet litt med tekniske problemer i fjor. Bilen var jo fem år gammel, så man må regne med at det er litt rusk, sier han.

Nytt for året er at det altså skal kjøres VM og ikke EM – hvor han har deltatt de tre siste årene. Hans personlige beste i EM-sammendraget er 6. plass. I enkeltløp har han vært på pallen ved flere anledninger, men aldri vunnet.

– Nå har jeg bare meg selv å skylde på hvis det går dårlig. Nå har jeg utstyr i toppsjiktet – en bil blant de beste, sier Nordgård.

Han får sin nye råtass i starten av april.

– Nå skal bilen bygges ferdig, og vi må montere den selv. Deretter tar jeg med bilen til Nederland for å ferdigstille og teste den, forteller Nordgård, som håper å få prøvd den skikkelig før VM-debuten i Portugal.

– Jeg håper å få 14 dager. Man trenger jo en innkjøringsperiode, men man venner seg ganske fort til en ny bil.

HÅPER PÅ SEIER

At det igjen ble Ford, er ikke tilfeldig.

– Nei, det er det ikke. Vi har et godt samarbeid med motorbyggeren i Nederland, Zomer motorsport, hvor det er Ford som gjelder. Der har vi de beste avtalene for oss, noe som var avgjørende, sier Nordgård.

Skiensgutten innrømmer at han er ekstra spent foran årets sesong, med tanke på at han starter med ny bil.

– Det er klart det blir moro. Jeg er spent på å se hvordan det blir.

Nordgård har så smått begynt å tenke på målsettingene for 2014.

– Jeg ønsker selvsagt å gjøre det så bra som mulig. Det er påmeldt flere i år, så det blir hardere enn noen gang. Drømmen er å vinne et løp. I sammendraget er det vanskelig å sette seg noe mål. Økonomien spiller inn, så vi må se hvor mange løp vi kan delta på, sier 24-åringen.

Det er ingen hemmelighet at sponsormarkedet er vanskelig. Likevel håper han at ny bil vil gi ekstra kroner i kassa.

– Hver dag jobber vi med å skaffe nye partnere. Jeg håper det hjelper litt med ny bil. Det viser at vi er villige til å satse, sier Nordgård.

Han snakker ofte om «vi». For rundt seg har han et trofast team som er med rundt om i Europa.

– Vi er som regel syv til 10 stykker på tur. Det sosiale er noe av der morsomste med å drive med dette, sier David Nordgård.

Artikkeltags