Håvard Kleven: – Jeg vil prioritere det som er viktig i livet

GIR SEG: Håvard Kleven har bestemt seg for å legge opp som toppfotballspiller. 29-åringen ønsker å prioritere familielivet, og mandagens kamp mot Brann 2 blir han siste for klubben.

GIR SEG: Håvard Kleven har bestemt seg for å legge opp som toppfotballspiller. 29-åringen ønsker å prioritere familielivet, og mandagens kamp mot Brann 2 blir han siste for klubben. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Etter 10 år i toppfotballen og over 250 kamper for Notodden FK, sier Håvard Kleven (29) stopp. Nå skal familielivet prioriteres framfor helgeturer til Vestlandet. Mandagens oppgjør mot Brann 2 blir hans siste i den blå NFK-drakta.

DEL

Torsdag informerte Håvard Kleven NFK-ledelsen om avgjørelsen, og på fredagens treningsøkt fikk også spillergruppa beskjed. Mandagens kamp mot Brann 2 blir hans siste som toppfotballspiller.

– Jeg har gått rundt med konstant dårlig samvittighet overfor familien min den siste tiden. De har ikke fått den oppmerksomheten av meg som de fortjener. I tillegg føler jeg at toppfotballtoget har gått for min del. Jeg har skjønt at jeg aldri kommer opp på eliteserienivå, så nå vil jeg heller bruke tid på de tingene som er viktige i livet, sier Kleven til TA.

29-åringen bedyrer at avgjørelsen om å legge opp ikke er en impulshandling.

– Jeg har tenkt på det en god stund. Til sjuende og sist var det nok karriereveileder Vidar Top som fikk meg til å se livet i et helhetsperspektiv.

LIKE MYE TID I 2. DIV.

– Jeg har rett og slett ikke tid til å gi 100 prosent for Notodden fotball lengre, og da er det bedre at en annen tar plassen min i laget, sier han.

Selv om NFK rykket ned fra 1. divisjon til 2. divisjon foran denne sesongen, har kantspilleren brukt minst like mye tid på fotball i år.

– Trening og kamp i 2. divisjon tar vel så mye tid som i 1. divisjon. Når vi reiser for å spille bortekamp på Vestlandet går bussen fredag ettermiddag og ankommer Notodden igjen natt til søndag. Sånt tar på. I tillegg kan man ikke leve av spille i 2. divisjon lenger.

– Jeg har aldri følt at jeg har ofret noe for å spille fotball før nå. Jeg mener det er bedre å si stopp nå, enn å gå på en smell i høstsesongen, sier Kleven som så mange andre NFK-spillere har full jobb ved siden av fotballen.

JUNIOR I ODD

Kleven startet karrieren sin i Gransherad, før han gikk videre til Heddal og så til Notodden FK. Juniortiden hadde han i Odd, før det ble 2. divisjonsspill med Pors som 18-åring. Etter hvert gikk turen tilbake til Notodden FK der han blant annet var med på å rykke opp til 1. divisjon i 2006. I desember 2009 signerte han for HamKam, men returnerte til NFK igjen i 2010.

Til sammen har det blitt hele 10 år i toppfotballen og over 250 kamper for Notodden FK.

Mandag er det slutt.

– Det blir en rar følelse å løpe utpå matta i Idrettsparken og vite at dette er min siste kamp. NFK har vært en naturlig del av livet mitt, og jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått oppleve og alle menneskene jeg har blitt kjent med. Det har vært mange opp- og nedturer, men flest oppturer.

TIL HEDDAL?

Kleven er den første av de tre ekte notoddenguttene som sier takk for seg. Sammen med Lars Lien (32) og Borgar Velta (33)har han vært en av de viktigste bærebjelkene og kontinuitetsbærerne i den relativt ferske toppfotballklubben.

– Det kommer til å bli rart å ikke gå på trening å møte Lars og Borgar hver dag. Jeg har imidlertid flere kompiser utenfor fotballen også, og de har jeg planer om å se mer til nå.

– Avgjørelsen om å legge opp er altså definitiv?

– Helt klart.

– Du kommer ikke til å slenge innom et lag nedover i divisjonene heller?

– Vi får se. Heddal har jo opprykksambisjoner i 4. divisjon, så hvis jeg får sjansen til å prøvespill, så skal man aldri si aldri, smiler Håvard Kleven, snart pensjonert toppfotballspiller.

Artikkeltags