Har blitt lovet spilletid i Byåsen

FORSVINNER: Emilie Hegh Arntzen forlater Gjerpen til fordel for Byåsen. Bakspilleren kommer til å skrive under for to eller tre år i Trondheim.

FORSVINNER: Emilie Hegh Arntzen forlater Gjerpen til fordel for Byåsen. Bakspilleren kommer til å skrive under for to eller tre år i Trondheim. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Det er med blandete følelser Emilie Hegh Arntzen (20) takker for seg i Gjerpen. Neste år venter eliteseriespill og mulig Champions League-kvalifisering med Byåsen.

DEL

Årets toppscorer i 1. divisjon har tenkt mye de siste månedene. Byåsen har ønsket bakspillerens tjenester, det samme har eliteserierival Tertnes. Først eliminerte hun vekk bergensklubben. Det sto mellom fortsatt spill i Gjerpen, eller å reise til Trondheim. Inntil i går.

– Jeg har tenkt mye, og det har vært litt fram og tilbake med hva jeg har hatt lyst til å gjøre. At det til slutt ble Byåsen er utelukkende av håndballhensyn. Jeg føler det er på tide å ta steget nå, sier hun til TA.

– Det er veldig deilig å ha tatt en avgjørelse nå, og jeg gleder meg veldig, selv om det blir litt kjedelig å fortelle det til de nærmeste og ikke minst lagvenninnene mine, sier hun.

BLIR SATSET PÅ

I forrige uke dro hun på besøk til landets nest beste håndballklubb, og fikk se på forholdene. Ingen papirer er underskrevet foreløpig, men det regner hun med å gjøre innen kort tid.

– Det er ikke helt avgjort hvor lang kontrakten blir, men jeg tipper den blir på enten to eller tre år. Jeg håper å få til enten 1+1 år, eller 1+2 år. Det er greit å kunne ta ett år først, før vi eventuelt reforhandler. Jeg ønsker å ha en mulighet til å komme hjem hvis ting ikke fungerer – om Byåsen tillater det. Signalene fra rødtrøyene er imidlertid at hun kommer til å bli satset på. Den tidligere Gjerpen-profilen Raja Toumi har vært lagets venstreback i mange år, men kom ikke til enighet med trondheimsklubben om en ny avtale. Dermed er sjansene for å få spilletid større enn de ville ha vært med tunisieren fortsatt på laget.

– De har sagt at de skal satse på meg og at jeg skal få spilletid. Det har vært veldig viktig for meg, sier hun.

Artikkeltags