Har 50 års trenererfaring

RUTINERTE: Harald Madsen (til v.) og Eskil Berg Andreassen er nye trenere i Pors denne sesongen. Det nyopprykkede laget fra Porsgrunn håper å overleve i 2. divisjon.

RUTINERTE: Harald Madsen (til v.) og Eskil Berg Andreassen er nye trenere i Pors denne sesongen. Det nyopprykkede laget fra Porsgrunn håper å overleve i 2. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: Håndballjentene i Pors kunne ikke hatt to trenere som er bedre rustet til å lede dem til ny kontrakt i 2. divisjon. Harald Madsen (58) og Eskil Berg Andreassen (44) er klare for utfordringen.

DEL

Sesongens første kamp i 2. divisjon avdeling 2 spilles i Vestsidahallen i kveld. Pors får besøk av Glassverket 2, til det som blir ringrevene Madsen og Berg Andreassens første kamp som Pors-trenere.

Madsen og Berg Andreassen har svært mange års erfaring som håndballtrenere. Madsen er aller mest kjent for suksessen med Urædd-herrene på 80- og 90-tallet, og trenerjobben på landslaget - men har vært innom en dryss med andre lag i karrieren. Berg Andreassen har trent klubber som Gjøvik og Vardal, Flint og Selbu. 44-åringen har også trent toppklubber i Sveits, samt juniorlandslaget og beachhåndballandslaget.

- Jeg tror erfaringen vår kan bli viktig for Pors. Begge to har en driv etter å få til noe med damehåndballen i Grenland, og da spesielt i Porsgrunn. Hvis vi jobber godt over noen år, kommer resultatene, sier Berg Andreassen, som har flyttet hjem til Porsgrunn etter 20 år.

Madsen legger til:

- Vi har god kompetanse og vi vet hva vi driver med. Det gir trygghet og ro til spillerne. Eskil og jeg er motiverte, og har det fortsatt gøy i hallen. Det er det viktigste, sier Madsen.

GAMLE KJENTE

Madsen startet som trener på starten av 80-tallet, mens Berg Andreassen har vært håndballtrener siden 1995. Til sammen har guttene omtrent 50 års trenererfaring, og Pors' nye trenerduo har kjent hverandre i mange år.

- Det fungerer veldig bra, og vi kjenner hverandre godt. Jeg hadde Madsen som trener i 18-årsalderen da jeg var i Urædd, men vi har ikke hatt så mye kontakt før jeg ble engasjert i håndballforbundet etter spillerkarrieren, sier Berg Andreassen.

- Det er ålreit å være en duo som kan utfordre hverandre, fortsetter 44-åringen.

Harald Madsen synes det er spennende å jobbe sammen med en tidligere elev.

- Samarbeidet er problemfritt. Jeg trente jo Eskil en gang da han var liten. Vi har snakket mye håndball sammen, og er på bølgelengde. Det er spennende for meg også å jobbe sammen med en tidligere spiller, sier Madsen.

LAVE FORVENTNINGER

Nyopprykkede Pors har som mål å overleve i 2. divisjon denne sesongen.

- Seriestarten kommer tidlig for oss. Vi har mange unge spillere som trenger erfaring. Målet er først og fremst å holde oss i divisjonen. For et lag som nettopp har rykket opp - og ikke hentet noen nye spillere - er det et mål som er mer enn høyt nok, sier Madsen og Berg Andreassen, som i utgangspunktet blir værende i Pors i minst to sesonger.

Sistnevnte forklarer at han tror laget overlever.

- Ja. Vi trenger tid, men jeg tror på satsingen i klubben, sier Berg Andreassen, som sammen med Madsen har ledet Pors-jentene fem økter hver uke den siste tiden.

Han vet ikke hva som kan forventes når Glassverkets rekrutter i kveld er motstander.

- Jeg er spent på hva Glassverket kommer med. Eliteserielaget deres har ikke begynt sesongen, så det kan hende de kommer med et helt elitelag. Andrelagene er et uromoment i 2. divisjon, og serien blir på mange måter styrt av dem, sier Berg Andreassen.

Pors har både Gjerpen og Hei i avdelingen sin, og Berg Andreassen tror konkurransen bare er positiv for håndballen i Telemark.

- Jeg tror det er bedre at vi har et bra nivå i flere klubber. Da får flere spillere et godt tilbud, og det vil lønne seg på sikt. Til slutt må et av lagene oppover i divisjonene, men jeg tror på konkurranse nå, sier mannen, som sammen med Madsen tror Gjerpen er en av de heteste kandidatene til å rykke opp fra avdelingen.

Artikkeltags