Gunhilds fjerde strake

HÅPER: Ulefoss-jenta Gunhild Kvaalen Herregården er klar for sin fjerde cupfinale, men også denne gangen går det mot en plass på benken - selv om hun har et lite håp om spilletid når Røa jakter the double.

HÅPER: Ulefoss-jenta Gunhild Kvaalen Herregården er klar for sin fjerde cupfinale, men også denne gangen går det mot en plass på benken - selv om hun har et lite håp om spilletid når Røa jakter the double. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I dag er Gunhild Kvaalen Herregården i sin fjerde strake cupfinale. Fortsatt venter Ulefoss-jenta på sitt første spilleminutt.

DEL

Trolig er hennes rekke med cupfinaler unik for en telemarking. Enda mer uvanlig blir det om vi legger til at hun ikke har kommet på banen i noen av dem.

- Det er snart på tide å få spille litt også, kommenterer 20-åringen fra Ulefoss.

Hvert år siden hun var 17 år har Gunhild hatt fast plass på cupfinalebenken. I 2006 og 2007 var hun på Asker-benken, i fjor hadde hun flyttet til Røa-benken. Der sitter hun også i dag – om hun ikke forfremmes til startelleveren.

ET LITE HÅP

I vårsesongen fikk venstrebacken sin andel spilletid hos Norges beste kvinnelag. Siste halvdel av sesongen har imidlertid bydd på lite tid på banen. Likevel har Gunhild ikke gitt opp håpet om å få sjansen i cupfinalen.

- Jeg håper jo alltid å få spille, sier jenta som har vært fast på alle U-landslag opp gjennom årene.

Røas trener Geir Nordby roser Herregården, og beskriver henne som en av spillerne som utgjør klubbens framtid. Likevel kan han ikke gi vekk noen startplass.

- Det jeg kan si, er at Gunhild er med i vurderingen for å starte hver eneste gang. Men dette er Norges beste lag, og det er kamp om plassene, sier Nordby til TA.

Og tross den tøffe kampen om spilletid, er Røa stedet hvor Gunhild vil være.

- Jeg har lyst til å lykkes her, fastslår hun bestemt.

- Sånn som det var i våres, hvor jeg spilte en god del, var det jo fint. Dessuten er jeg blitt en bedre spiller etter at jeg kom hit, forklarer hun.

Treneren er helt enig.

- Hun har vist god stigning og utvikling. Både i sitt offensive og defensive spill er hun blitt mer voksen. Hun har blitt bedre på det tekniske, taktiske og fysiske på de to årene i Røa, sier han.

Etter sesongen står Gunhild uten kontrakt. Men det skal imidlertid skje mye om hun ikke blir tilbudt og takker ja til en forlengelse. Begge parter ivrer for en forlengelse.

VIKTIGE KAMPER

I løpet av de siste tolv dagene av denne sesongen, spiller Røa fire viktige kamper. De to første er unnagjort. 0-0 mot Stabæk sikret seriegullet lørdag. Samme resultat mot russiske Zvezda 05 i mesterligaen onsdag betyr et vanskelig utgangspunkt foran returkampen onsdag.

Ved begge anledningene ble det 90 minutter som tilskuer for Herregården. Onsdag er det returkamp mot Zvezda i byen Perm. Den ligger drøye to timers flytur videre østover fra Moskva og beskrives som inngangsporten til Sibir.

Så kan man spekulere i om det velges å hvile spillere foran det viktige møtet i Russland. Da kan det fort bli startplass på Gunhild mot Team Strømmen på Fornebu.

- Jeg kommer nok til å ha mesterligakampen i bakhodet. Men i en cupfinale må det trås til som om det er sesongens siste kamp, sier Geir Nordby om den saken.

Artikkeltags