Presidenten i DFS, Hans O. Kveli hadde mange lovord i sin tale til Telemarks to mest markante tillitsvalgte gjennom mange år.

Ikke siden 1969, da Skiens tidligere skytterveteran Nils Kvisle ble tildelt denne gjeve medaljen, har noen fra Telemark mottatt skyttervesenets høyeste utmerkelse. Det var da også to svært bevegede, stolte og glade tillitsmenn vi møtte etter seremonien.

- Dette var svært uventet, hevder begge de stolte mottakerne. Det er ikke med så lite ydmykhet vi nå står med medaljen på brystkassen. Det er klart at vi har vært med å dradd lasset i lag, samlag og krets i mange år, men vi hadde vel ikke ventet oss denne hederen under årets skyttertingsmiddag, hevder de begge.

Dag Skarpodde (63) kom til Drangedal skytterlag i 1965 og ble etter kort tid valgt inn i skytterlagets styre. Han var stevnegeneral for Drangedalstevnet, eller Storskytinga som det het i skytterbygda Drangedal, i hele 22 år. I 1999 ble han valgt inn som samlagsformann i tidligere Grenland skyttersamlag, var primus motor i prosessen da Aust-Telemark og Grenland slo seg sammen til Telemark skyttersamlag i 2006 og har vært samlagsformann siden.

FORMANN

Han var også formann i samlaget i en fireårsperiode på 70-tallet. I Sørlandskretsen har han vært i styret i en årrekke og har også på dette nivået vist hva han er god for.

- Ja, jeg gir uttrykk for det jeg mener og er nok kjent for å stå på når jeg mener noe, sier Dag. Men dette har også gjort at jeg har fått mange med meg til å bidra til at ting blir gjort. Det er jeg meget godt fornøyd med, avslutter V55-skytteren fra Drangedal.

Audun Trovatn (53) er formann i Sørlandskretsen på sjuende året og i Vest-Telemark skyttersamlag har han sittet ved roret de siste 15 åra.

- Jeg begynte med skyting som junior i 1970 og har internt i laget hatt de fleste tillitsverv unntatt formann, betror Audun oss. Jeg har mange ganger gått i tenkeboksen når jeg har blitt spurt om å ta de forskjellige verv, men har så langt funnet ut at så lenge folk har tillit til meg har jeg stilt meg til disposisjon. Det varmer når jeg føler tillitten fra de som har valgt meg, sier Trovatn som også har lagt ned en stor dugnadsinnsats i grunnarbeidet på den nye skytebanen i Øyfjell.