Gleder seg til å bli førstevalget

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Sondre Rossbach (18) gleder seg til å bli Odds førstekeeper, men tror det først skjer neste sesong. Tidligere fredag ble det klart at André Hansen (24) blir Rosenborg-spiller fra 1. januar 2015.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I dag kom bekreftelsen. Vålerenga og Rosenborg har ønsket seg bosmankeeperen, men Hansen valgte til slutt Rosenborg. Etter det TA erfarer er partene enige om en fireårskontrakt fra 1. januar 2015.

André Hansen kom gratis fra Lillestrøm, og har siden 2011 spilt 108 eliteseriekamper for Odd. I Odd, og under Fagermo og keepertrener Einar Rossbach, har han har gått fra benken i Lillestrøm til å bli en del av a-landslaget. I år har Hansen startet samtlige eliteseriekamper. Han har tidligere spilt for Skeid, Lillestrøm og KR Reykjavik. Ifølge en pressemelding vil ikke André Hansen kommentere overgangen før sesongen 2014 er ferdigspilt. Det samme gjelder Rosenborg.

24-åringen har tidligere åpnet for Odd-forlengelse, og sagt at han ikke vil si noe før etter cupfinalen 23. november.

– Men sånn er bransjen. Mange får vite litt, og det ble sikkert umulig å holde på det lenger, mener Fagermo.

Supertalentet Sondre Rossbach gleder seg til å få sjansen permanent.

– Klart jeg gjør det. Jeg fikk en smak i fjor, og det var godt å vise at jeg er klar. Det gikk også bra mot Aalesund sist. Men i år har blitt en mellomsesong. Jeg har fått signaler om neste år, og jeg har visst at min tid som førstekeeper er snart, og det er godt å vite, sier 18-åringen.

Han er også helt klar på at Hansen skal være førstekeeper i Odd ut sesongen.

– André har mer erfaring enn meg, og det er gull verdt i sesonginnspurten og i cupfinalen. André er fortsatt soleklar førstekeeper i Odd, og det er ingen grunn til å sette ham ut av laget, sier andrevalget.

– Sondre er et kjempetalent, gjennomtrent og meget god allerede. Det viste han på toppnivå i fjor, og det viste han nå sist mot Aalesund. Dette er også helt etter Odds filosofi, og etter telemarksmodellen. Unge telemarkstalenter, som er gode nok, skal spille på høyeste nivå, sier Fagermo.

Artikkeltags