Gir Fagermo æren for Molde-seier

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Takk til Odd, sier Molde-kapteinen.

DEL

Sølvmedaljen glapp i siste serierunde for Odd.

Det kan de takke seg selv for, mener Daniel Berg Hestad.

- Det har litt å si at Odd-gjengen og Fagermo har fyrt opp stemningen den siste uken. Det har gjort underverker for interessen og motivasjonen vår, så takk til Odd, forteller Molde-kapteinen til Nettavisen.

FORNØYD ODD-TRENER

Selv om ting ikke gikk Odd sin vei i den siste serierunden, var det en fornøyd Dag Eilev Fagermo som møtte pressen på Aker Stadion.

- Det er deilig. Jeg er litt skuffet over at det ikke ble sølv når vi har hatt kommando på det hele sesongen, men nå er det først og fremst deilig med medalje, forteller Odd-treneren til Nettavisen.

Han er klar på at spillerne kan være stolt av prestasjonen, og mener sesongen har vært en seier for laget.

- Dette er bronsemedalje som er vunnet, ikke sølvet som er tapt. Vi er ikke i nærheten av de andre klubbene økonomisk sett, så dette er stort, utdyper han.

- JEG ER STOLT

Jone Samuelsen har vært en av Odds beste spillere i år, og har blitt belønnet med landslagsplass. Nå jubler han på vegne av klubben.

- Jeg er stolt. Lille Odd har vært der oppe i hele år, og kjempet med de største klubbene, og nå ender vi opp med å ta medalje. Det er hele klubben veldig stolt av, sier en tydelig rørt Jone Samuelsen til Nettavisen.

Nå er landslagsspilleren klar på hva som er årsaken til suksessen.

- Det har vært en kontinuitet i klubben hele veien. Det har vært helt avgjørende for at vi er her i dag, forklarer midtbanekrigeren.

Fagermo er enig med spilleren sin, og har tro på at Odd kan skape lignende øyeblikk også neste år.

- Det er lenge til neste år, og mye avhenger av spillerstallen, men jeg har tro på at vi kan gjenskape dette, sier en Odd-treneren.

SKULLERUD-SKRYT

Etter kampen på Aker Stadion stilte Molde-guttene seg i kø for å gratulere Odd med medaljen.

- Det er bare å gratulere. De har vært stabile og gode hele sesongen og fortjente medaljen, sier Daniel Berg Hestad.

Også Molde-trener Tor Ole Skullerud er imponert over laget fra Skien.

- Jeg er veldig imponert. Det har jeg skrytt av mange ganger før også. De har vært stabile og har en stor og god stall, forteller han til Nettavisen.

KLAR FOR CUPFINALE

Om to uker møtes lagene på nytt. Da skal kongepokalen deles ut, og nå starter forberedelsene. Jone Samuelsen føler seg trygg på at Odd kan hevde seg bedre da.

- Det blir en helt annen kamp. I dag hadde ikke Molde noe å spille for, og vi hadde kanskje litt høye skuldre. På Ullevaal blir det helt annerledes, avslører Samuelsen.

Etter dagens kamp var det en betrygget Molde-kaptein som rettet fokus mot cupfinalen.

- Vi har slitt litt de siste tre kampene, men etter dagens oppvisning føler jeg meg trygg foran neste kamp, forklarte veteranen.

MOLDE VANT GENERALPRØVEN

Det så altså lenge ut til å ende uavgjort, men Molde tok til slutt alle poengene på Aker Stadion. Det var Odd som var farligst i første omgang, men Ørjan Håskjold Nyland fikk hendene på alle forsøkene som gikk innenfor stengene. Lagene gikk dermed målløs til pause.

Andre omgang startet med et voldsomt press fra hjemmelaget, og etter drøyt 70 spilte minutter kunne Etzaz Hussain feire kampens første mål. Fem minutter seinere kunne blå-trøyene feire nok en gang da Daniel Chima Chukwu pirket ballen forbi Odd-målvakten. Kampen endte dermed 2-0 til hjemmelaget.

Molde tok dermed siste stikk før lagene møtes til ny duell på Ullevaal stadion om to uker. Da skal NM-gullet deles ut.

Artikkeltags