Geson pr-mann for NFT

KAN PR: Ronny Geson Gunnarsson kan sin pr-abc. Nå skal han gjøre en jobb for Norsk Fotballtrenerforening.

KAN PR: Ronny Geson Gunnarsson kan sin pr-abc. Nå skal han gjøre en jobb for Norsk Fotballtrenerforening.

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: Norsk Fotballtrenerforening (NFT) har inngått pr-avtale med Ronny Geson Gunnarsson. 56-åringen skal blant annet gjøre foreningen - som er inne i sitt 25. år - mer synlig.

DEL

- Det hele startet med at Teddy Moen ringte og ville ha meg med i forberedelsene til NFTs jubileumsfest i forbindelse med cupfinalen. Så endte det opp med at vi satset på et jubileumsmagasin, forteller Geson.

I jubileumsutgaven til bladet «Fotballtreneren» fikk han ansvaret for å skaffe til veie annonsører og samarbeidspartnere I kjølvannet av den jobben ble han spurt om å fortsette som foreningens pr-mann og kommer først og fremst til å jobbe overfor næringsliv. Men også klubbene - bredde og topp - vil høre fra Geson.

- Jeg kommer til å bruke om lag 15 prosent av min tid til å profilere foreningen. Det vil være en interessant konsulentoppgave for meg, sier svensken, som etter to tøffe år i 2008 og 2009 er tilbake for fullt på fotballkartet.

MER SYNLIG

Ifølge NFTs hjemmeside er «prosjekt Geson» et ledd i strategien for å bli mer synlig i norsk fotball, skape større aktivitet, verve flere medlemmer samt få inn flere samarbeidspartnere. At mannen også kan hente inn profilerte foredragsholdere, er hevet over tvil. Han har kontakt med de fleste.

- Vi trykket jubileumsutgaven i 10 000 eksemplarer. Bladet skal ut til alle norske fotballklubber og de 25 største kommunene i Norge. Også flere klubber i Norden får bladet, forteller svensken.

NFT har per i dag 1845 medlemmer. Geson ser gjerne at det øker, noe det faktisk har gjort de siste ukene med godt over 70.

- Den norske trenerforeningen har gjort en solid jobb. I Sverige var det 1000 medlemmer for noen år siden, i dag er det 500. Nye medlemmer får innpass i foreningen for 400 kroner. Da får de fem utgaver at magasinet med nyttige artikler og konkrete tips for trenere og ledere. Det blir et flott verktøy, sier Geson.

FLERE JERN I ILDEN

Geson er tidligere fotballtrener for norske klubber blant annet Pors. Han bor i dag i Porsgrunn og driver sin konsulentvirksomhet herfra. Han har også trent det færøyske landslaget og er tidligere spaltist i magasinet «Svensk Fotboll», der han skrev sine artikler jevnlig i over 11 år.

Geson har hatt ansvar for flere enn 100 kamper eller arrangementer som har med hans lidenskap - fotball - å gjøre. Han er også Fifa- og Uefa-matchagent.

I tillegg bruker Geson mye tid på lys eller «Mobile Lighting Rig» (MLR) - en lysrigg som får gresset til å gro for eksempel på større og mindre baner rundt om i Europa. De skikkelig store gutta har allerede skrevet kontrakt.

Endelig - mannen er foredragsholder på tre språk og minst like mange temaer. Men fotballen ligger alltid i «bånn.»

- Jeg ser virkelig fram til å gjøre en jobb for trenerforeningen, sier Ronny Geson Gunnarsson.

Artikkeltags