Filmet, fikk straffe, sa ifra til dommeren og fikk gult kort

MORSOM SITUASJON: Tarjei Dale fikk gult kort etter at han sa ifra til dommeren at han ikke skulle hatt straffe. Ett sted             han derimot ikke får gult kort, er hjemme. Her med barna Leander (7) og Nelia (4). FOTO: KRISTIAN HOLTAN

MORSOM SITUASJON: Tarjei Dale fikk gult kort etter at han sa ifra til dommeren at han ikke skulle hatt straffe. Ett sted han derimot ikke får gult kort, er hjemme. Her med barna Leander (7) og Nelia (4). FOTO: KRISTIAN HOLTAN

Artikkelen er over 3 år gammel

BAMBLE: Tarjei Dale (31) sa ifra til dommeren at han ikke fortjente straffesparket han fikk i kampen mellom Bamble og Skiens Grane. Da ble han straffet med gult kort for filming.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Dale driblet seg forbi et par spillere under tirsdagens 6. divisjonskamp, og gikk i bakken inne i Bambles 16-meter. Dommeren pekte på straffemerket, og ga gult kort til Bamble-spilleren som tilsynelatende felte Dale.

Men Granes spillende trener var stor nok til å gi beskjed om at han ikke fortjente straffespark. Dommeren dømte isteden utspill fra mål, mens Dales ærlighet ble belønnet med gult kort for filming.

– Jeg brukte ikke ordet filming, men jeg sa til dommeren at ingen hadde truffet meg. Da fikk jeg gult kort for filming. Jeg er ikke helt sikker på regelverket, men det virker rart at dommeren kan gi meg gult kort kun ut ifra det jeg sier til ham. Drøyt, mener Dale, som småler når han snakker om situasjonen.

– KOMISK

Overfor TA innrømmer den tidligere Odd-spilleren at han filmet.

– Det var ikke i nærheten av straffe. Det var en god gammeldags kjempefilming. Men jeg fikk dårlig samvittighet, og følte jeg måtte si ifra. Det tror jeg Bamble-spillerne satte pris på. Jeg er så gammel nå, så jeg må holde meg for god for sånt, smiler Dale.

31-åringen mener situasjonen er en av de merkeligste han har opplevd på en fotballbane.

– Ja, jeg må si det. Folk på sidelinja lo litt, for det hele ble jo komisk. Jeg ble rett og slett straffet fordi jeg var ærlig, sier Dale.

Han tar det hele med et smil.

– Jeg sa ingenting til dommeren da jeg fikk det gule kortet. Jeg gadd ikke diskutere det. Vi er vant til dårlige dommere på dette nivået. Når det er sagt, så skal jeg ikke henge ut dommeren. Han gjorde en grei kamp ellers.

Skiensgutten fleiper med sine egne teateregenskaper.

– Jeg er jo fornøyd med filmingen. Det skal litt til for at denne kroppen går i bakken, sier han.

Det hører med til historien at Skiens Grane vant kampen 4-2, og at Dale scoret tre av målene.

– SÅ UT SOM STRAFFE

Eivind Tuvnes fra Hei dømte kampen. Han bekrefter at han trakk tilbake straffesparket etter at Dale ga ham beskjed om at han ikke fortjente det.

– Kan du forklare hvordan du opplevde situasjonen?

– Nei, hvorfor skal jeg det, spør Tuvnes, før han legger til:

– Han (Tarjei Dale) ble tatt for å filme.

– Sa Dale til deg at han filmet?

– Nei, han gjorde ikke det.

– Kan du da gå tilbake og gi ham gult kort for filming hvis du ikke har sett situasjonen?

– Det så først ut som en straffe. Han datt veldig lett, men etter å ha gravd litt rundt det, tok jeg det som filming. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Tuvnes.

NYTT OPPRYKK

Skiens Grane topper 6. divisjon på overlegent vis, og er allerede klare for neste års 5. divisjon. Gultrøyene står med 16 seire og to uavgjort. Laget har fire kamper igjen av sesongen. Opprykket er Granes andre på to sesonger under Tarjei Dales ledelse.

– Vi har hatt en veldig god sesong. Klubben har vært klar på at vi trenger et a-lag høyere opp i divisjonssystemet, så 5. divisjon vil hjelpe litt, sier Dale.

Laget består for det meste av unge gutter. Derfor mener treneren det er viktig at kamparenaen blir bedre.

– Noen av spillerne våre er for gode for 6. divisjon, men slik er det hvis man skal rykke opp. Det er både fordeler og ulemper med det. Det er bra for de beste at vi rykker opp, sier Dale, som er en av få rutinerte herrer som spiller på laget. En annen som er med, er hans tidligere lagkamerat i Odd, Fernando De Ornelas.

– Det er jo litt morsomt for de yngste å være på lag med en spiller som Fernando, sier Dale.

SENTRAL BELIGGENHET

31-åringen mener det helt klart er rom for Skiens Grane i 3. divisjon.

– Grane burde hatt et lag i 3. divisjon. Klubben ligger så bra til - såpass lokalt. I tillegg har vi en ny bane hvor det er mye aktivitet. I Grane har man vært flinke på barnefotball, men seniorfotballen har ikke vært like god.

– Er det et konkret mål å få klubben opp i 3. divisjon?

– Først og fremst er målet 4. divisjon. Jeg kan ikke si noe om klubbens ambisjoner, men det er i alle fall viktig at a-laget kommer opp på et anstendig nivå, sier den ærlige skuespilleren.

Artikkeltags