Farmen ga meg golflyst

SESONGÅPNING: Morten Emil Bergan (21) spiller første runde i norgescupen kommende helg. Han er glad for å være tilbake på golfbanen etter å ha brukt pinne og kongler som «golfsett» under oppholdet på Storøy gård i Bamble.

SESONGÅPNING: Morten Emil Bergan (21) spiller første runde i norgescupen kommende helg. Han er glad for å være tilbake på golfbanen etter å ha brukt pinne og kongler som «golfsett» under oppholdet på Storøy gård i Bamble. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Farmen-deltakelsen ga Morten Emil Bergan (21) mer lyst til å satse videre på golfbanen. Nå er talentet fra Gvarv klar for norgescupåpningen i Stavanger til helgen.

DEL

- Jeg har aldri vært så gira på å komme meg ut på golfbanen som i tiden etter oppholdet på Farmen. Realitydeltakelsen ga meg rett og slett et puff med tanke på videre satsing. Det er kanskje ikke så rart ettersom jeg spikket meg pinner, og spilte golf med kongler inne på Farmen, smiler 21-åringen fra Gvarv.

BEDRE MENTALT

Bergan har i flere år vært en av Telemarks aller beste golfspillere, og valgte i fjor vår å satse som profesjonell etter at han ga seg som college-spiller i USA. Men i høst ble Bergan med på TV2s realityprogram, Farmen. Det betydde lite golftrening på sensommeren og høsten i fjor.

- Men jeg satser like hardt igjen nå, påpeker gutten fra Norsjø golfklubb.

- Men det er en litt annen form for satsing. Jeg bygger det opp rundt skolegangen i Oslo, og ikke omvendt. Det vil si at jeg starter dagen med skole, og spiller golf på ettermiddagen hvis det er tid. Før var det motsatt, fortsetter Bergan.

Han tror deltakelsen på Farmen har hjulpet ham til å bli en bedre golfspiller.

- Målet mitt er at jeg skal spille på minst like bra nivå som tidligere. Mentalt har jeg utviklet meg, og det skal Farmen-deltakelsen ha noe av æren for. Jeg er litt mer avslappet til ting, og har lettere for å skjønne at prestasjonene går opp og ned i golfsporten, sier Bergan.

NORGESCUPÅPNING

Oppholdet i Farmen, og alt som følger med i ettertid, har gjort sitt til at han ikke har fått trent like mye golf som han skulle ønsket. Derfor er han noe usikker på hvor han står før norgescupåpningen til helgen.

- Jeg har fått trent mye i det siste, men treningsgrunnlaget er ikke like godt som det var før. Det er helt naturlig. Jeg har ikke hatt like mange treningsøkter før denne sesongen, men de øktene jeg har hatt, har vært gode, sier Norsjø-spilleren.

Han har ikke satt seg de store målene for årets første norgescup.

- Jeg har jo ikke spilt skikkelig siden juli i fjor, så det er umulig å vite hvor jeg står. Vi får se hvordan det går. Jeg tar det litt som det kommer, sier Bergan.

GA KJÆRESTEN GOLFSETT

21-åringen vender ofte hjem til Telemark for å spille på Norsjø golfpark, som åpnet forrige måned.

- Jeg har reist til Norsjø i helgene, og jeg kommer alltid til å representere Norsjø golfklubb. Forholdene der er kanonbra, sier Bergan.

Telemarkingen fant kjærligheten inne på Farmen. Han og Synne Bolstad fant fort tonen og er fortsatt kjærester. Og som kjæreste til Morten Emil Bergan, må man regne med å bli dratt med på golfbanen.

- Synne bor også i Oslo, og vi er fortsatt sammen. Vi er ofte i Telemark, og hun har tatt grønt kort nå. Jeg ga henne et golfsett til bursdagen, så hun hadde egentlig ikke så mye valg, smiler Bergan avslutningsvis.

Artikkeltags