Etter det TA erfarer skal ledelsen i Rosenborg ha pekt ut Fagermo som en av hovedkandidatene til å overta etter den tidligere U21-landslagstreneren.

Styret i Rosenborg har latt seg imponere av de resultatene Fagermo har fått til i Odd over tid, med begrensete ressurser tilgjengelig.

RBK-FOTBALL

Men kanskje enda viktigere enn gode resultater, slik Rosenborg ser det, er Fagermos imponerende evne til å skape eliteseriespillere av lokale talenter, og hans urokkelige tro på 4–3–3-formasjonen som i sin tid førte Rosenborg til toppen i norsk fotball og gjorde Nils Arne Eggen til landets kanskje aller største trenerlegende.

Per Joar Hansen, som etter å ha fått en ekstraordinær møteinnkalling på sms kvart over sju i går morges og fikk sparken bare et par timer senere, klarte aldri å utvikle det sportslige apparatet i Rosenborg sammen med sportslig leder Erik Hoftun.

I sin første sesong i fjor, kom Hansens RBK på andreplass i serien og spilte cupfinale på Ullevaal.

Per dags dato ligger klubben på andreplass i eliteserien, men tidvis svake prestasjoner, manglende utvikling av egne talenter og mangel på en klar filosofi som skinner igjennom ute på banen, gjorde likevel oppholdet hans i Trondheim kortere enn han satt pris på selv.

Og det er nettopp disse faktorene Fagermo har på sin side når Rosenborg-ledelsen utover høsten skal finsikte terrenget i jakten på den som endelig kan gjøre landets største klubb til landets beste igjen.

– I Trondheim har man merket seg hva Fagermo har fått til med Odd. Ved siden av Ronny Deila, som for øvrig ble vraket som førstevalg til fordel for Per Joar Hansen for halvannet år siden, er han den treneren i Norge som fører Rosenborg-filosofien med 4–3–3 og en klart definert spillestil videre på best måte, sier Adresseavisens Rosenborg-ekspert Kjetil Kroksæter til TA.

– Det er helt opplagt at han er en kandidat på Lerkendal, utdyper han.

– VIL VINNE NOE HER

Fagermo nyter for tiden stor suksess med Odd og jakter både medaljer i eliteserien og en mulig cupfinalebillett.

Flere av ungguttene på Odd er for alvor i ferd med å slå ut i full blomst, og det er noe treneren vet å sette pris på.

– Det hadde aldri vært aktuelt å gå fra Odd midt i sesongen. Jeg er under kontrakt og føler dessuten at vi virkelig har noe på gang nå, sier Fagermo da han blir konfrontert med Rosenborg-jobben.

– Jeg har vært med på å gjøre Odd til den klubben de er i dag, og Odd kommer alltid til å være klubben min uansett. Jeg er telemarking jeg, vet du, og huset på Akkerhaugen kommer jeg aldri til å selge, gliser han.

Han innrømmer likevel at en henvendelse fra Rosenborg hadde krevd noen runder i tenkeboksen.

– Det er den største trenerjobben i Norge, det er det ingen tvil om, sier han.

– Dessuten har jeg et litt spesielt forhold til Rosenborg. Nils Arne Eggen var mitt store forbilde da jeg som ung trener reiste til Lerkendal for å lære. Jeg sto og så på hva Eggen gjorde på treningsfeltet, forteller han.

– I tillegg var Bjørn Hansen (tidligere assistent- og midlertidig hovedtrener i RBK) min mentor da jeg tok trenerutdanningen min, så veldig mye av det jeg står for stammer opprinnelig fra Rosenborg, sier Fagermo.

Og selv om han uansett fullfører sesongen i Odd, vil han ikke garantere at han er i klubben neste sesong.

– Det blir rene spekulasjoner og det er jeg ikke spesielt glad i, sier han.

– Men hva jeg tenker om seks måneder kan jeg jo ikke svare på nå. Det kommer litt an på Odd også. Å miste Fredrik Semb midt i en lovende sesong var en nesestyver. Hvis vi skal få suksess kan vi ikke miste flere av de beste spillerne, avslutter han.