Gå til sidens hovedinnhold

Doblet målene - fikk medalje

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: På de 14 siste kampene har Odd scoret dobbelt så mange mål som de første 14. I går var de nok en gang effektive da en historisk medalje endelig ble sikret.

LES REFERATET FRA ENGA-ODD HER:

Det har vært snakket om det i hele høst, og i går ble det endelig klart. Odd er sikret en historisk bronsemedalje i eliteserien. Ingen tvil om at det betød mye for hvittrøyene som feiret vilt sammen med de 200 tilreisende fra Oddrane etter kampslutt mot Vålerenga. Dag-Eilev Fagermo var allerede i full spurt mot den hvite og svarte gjengen i VG-svingen da dommeren blåste for 90 minutter.

– Det kom noen tårer i garderoben. Jeg hadde store problemer med å snakke til spillerne, forklarte treneren - som ellers var fattet og rolig i intervjusonen etter kampen. Der han nok en gang måtte forklare Odds suksessoppskrift for riksmediene i går.

Frode Johnsen har vært med på mye i sin karriere, men rangerer medalje med Odd høyt på merittlisten.

– Det er en voldsom prestasjon. Men jeg er overhodet ikke overrasket. Vi har et godt lag med mange fornuftige og gode unggutter som det er ekstremt gøy å være en del av. Spillere som Thomas Grøgaard og Herolind Shala var bare guttunger da jeg kom tilbake til klubben...det er bare å se på hvordan de har vokst de siste årene, sier han.

NÅ ER DET SØLVFOKUS

I går ble medaljen altså sikret. Odd-gutta vil imidlertid ikke stoppe der. Nå er det sølvet som gjelder. Hvittrøyene har nå sju poeng ned til Rosenborg før de møter Sandnes Ulf i morgen.

Det betyr at Odd vil være sikret sølvmedalje hvis Tom Nordlies gutter vinner på Lerkendal. Uansett vil det holde med ett poeng hjemme mot nettopp RBK på Skagerak arena i neste kamp.

– Vi er best når vi går for å vinne, så det tror jeg vi skal gjøre mot Rosenborg også, sier Lars-Kristian Eriksen.

– Jeg blir fryktelig skuffa om vi ikke klarer det, sier mannen med to bronsemedaljer fra før.

Frode Johnsen tror også på sølv.

– Jeg kommer ikke til å komme med noen «Drillo-prosenter» her, men vi er gode nok til å vinne sølv, sier Johnsen.

MÅL ETTER LÆREBOKA

Odd avgjorde gårsdagens Ullevaal-batalje før pause. Etter en litt rotere start, vartet Bentley, Jarkko Hurme og Herolind Shala opp med et angrep tatt rett ut av Dag-Eilev Fagermos lærebok til 1-0.

Et drøyt kvarter etter fikk Herolind Shala uforstyrret banke et innlegg inn mot Niklas Gunnarsson og resten av VIF-forsvaret. Bakfra kom Håvard Storbæk i stor fart og knallet ballen i vinkelen med hodet.

To klasseangrep.

2-0.

De målene er på mange måter symbolsk for Odds høstsesong. Den største forskjellen på laget i vår og i høst, er at i starten var de eksperter på å avgjøre tette og jevne kamper. Målsnittet de første 14 kampene var på bare 1,2 scorete mål. I går ble det to mål, faktisk litt under snittet for høstsesongen som er på imponerende 2,5 mål per kamp.

– Vi har blitt litt bedre offensivt og litt dårligere defensivt i høst, sier Fagermo.

Lars-Kristian Eriksen mener den voldsomme økningen i antall scorete mål har litt med tilfeldigheter å gjøre.

–Vi har blitt mer effektive i høst enn vi var tidligere i sesongen. I vår kriget vi inn 1-0-seire - gjerne på slutten - mens vi de siste månedene har scoret både 2-0 og 3-0 når vi har presset på, forklarer han.

STRÅLENDE ERIKSEN

Midtstopperen hadde en formidabel oppgave å passe på eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson i går. Uten at det så ut som om den tidligere Lyn- og Lillestrøm-spilleren hadde gruet seg spesielt til det. Det ble et par halvsjanser på islendingen, som da han var involvert i VIFs reduseringsmål, men ellers var 31-åringen en bauta aller bakerste og ryddet opp i det som kom mot slutten.

– Vi har hatt Kjartansson tre ganger i år, uten at han har klart å score. Sjekk statistikken og se hvor mange lag som har klart det, smiler Eriksen.

Niklas Gunnarsson var skuffet etter nok et tap mot gamleklubben i går.

– Det er bare å gratulere Odd med medalje. Akkurat nå er klubben en konkurrent, men jeg er glad på mine kompisers vegne, sa Niklas Gunnarsson etter kampslutt i går.

LES REFERATET FRA ENGA-ODD HER: