- Det er litt skuffende akkurat nå

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Det ble bronse til Odd etter at de tapte i Molde, og Rosenborg vant mot Strømsgodset.

DEL

Molde var det førende laget i rosenes by, men Odd var farlig frempå flere ganger.

Midtveis i andreomgangen avgjorde Etzaz Hussian og Daniel Chima Chukwu kampen for moldenserne.

Og ettersom Rosenborg vant over Strømsgodset, blir det bare bronsemedalje på Odd denne sesongen.

Lenge var laget suveren toer i Tippeligaen, men har vært i svak form den siste måneden, og har tapt forspranget de hadde på trønderne i ligaen.

Fattet Fagermo

Odd-Eilev Fagermo var en slagen, men fattet mann etter at bronsemedaljen var et faktum.

- Ja, vi gjorde det vi kunne. VI har vært gode hele sesongen, så det er klart det er veldig skuffende akkurat nå. Men spillerne sa i garderoben at denne medaljen kom til å smake mer og mer. Vi har ikke de samme ressursene som de største i Norge, forklarer Fagermo til TV 2.

- Nå skal vi få på plass alle og jobbe godt inn mot cupfinalen, avslutter han.

Molde-trener Tor Ole Skullerud var en stolt mann etter å ha fått gullmedaljene rundt halsen.

- Det er et stort øyeblikk, det. Det er en liten drøm som går i oppfyllelse. Det er stort for en sindig kar fra skogene rundt Kongsvinger, sier Skullerud.

- Det har vært en fantastisk opptur, en lang reise fra vi startet opp i januar. Mye Solskjær-snakk om greier rundt det. Jeg er stolt av det preget vi har satt på laget selv.

Han er storfornøyd med hvordan laget hans har stått frem denne sesongen.

- Jeg synes vi har fått på plass et Molde-lag med veldig tydelig identitet. Jeg er veldig imponert over de spillerne jeg har hatt med meg på denne reisen, avslutter han.

Intens førsteomgang

Molde gikk ut i hundre, og i løpet av de første to minuttene produserte de et par brukbare halvsjanser, uten at det ble noe ut av det.

Odd var også frempå ved et par anledninger, men den første store sjansen kom etter elleve minutter.

Martin Linnes la ballen inn i feltet, hvor Fredrik Gulbrandsen var nære ved å få pannebrasken på kula. Dessverre for Molde-spissen fikk han ikke kontakt med ballen.

Spillet bølget frem og tilbake, helt til Odd fikk kampens første gigantiske måsjanse etter 21 minutter.

Herloind Shala dro seg fri på kanten, før han fant Frode Johnsen med et innlegg inne i feltet. Johnsen fikk kraft i headingen, men Ørjan Nyland var med på notene og avverget baklengsmål.

Bare minutter senere var Odd frempå igjen. Nok en gang var det Johnsen som var sist på ballen, men headingen strøk utenfor stolpen.

Molde kjempet seg tilbake i kampen, og fikk to store muligheter like før pause.

Først fikk Chima Chukwu en stor mulighet, men avslutningen ble blokkert ut til corner, før samme mann nesten var alene med keeper, men spissen ble løpt opp og Odd fikk avverget til corner.

Flott scoring

I andreomgangen fortsatte spillet der det slapp i den første, og begge lag produserte flere gode sjanser, mens Molde var det førende laget.

Etter 66 minutter burde Molde tatt ledelsen.

Chima Chukwu lobbet ballen forbi keeper og mot mål, men et fantastisk returløp av en Odd-spiller avverget scoring.

20 minutter før full tid vartet vertene opp med et flott angrep. Ballen havnet hos Chima Chukwu, som serverte Etzaz Hussain på ti meter. Han gjorde ingen feil, og hamret ballen inn bak en sjanseløs Andre Hansen i Odd-målet.

Kvareret før full tid avgjorde Chima Chukwu kampen, etter å ha rundet Odd-keeper Hansen og satt ballen i det åpne målet.

Flere scoringer ble det ikke, og Odd vant dermed generalprøven på cupfinalen på Ullevaal.

Artikkeltags