Derfor sa det stopp

SNAKKER UT: Fredrik Gulsvik forteller hvorfor han tror karrieren fikk en bråstopp. 23-åringen mener egen seriøsitet, skader og liten tillit er grunnen til at han nå har tatt en fotballpause.

SNAKKER UT: Fredrik Gulsvik forteller hvorfor han tror karrieren fikk en bråstopp. 23-åringen mener egen seriøsitet, skader og liten tillit er grunnen til at han nå har tatt en fotballpause. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: I 2007 scoret han årets mål i eliteserien. Fem år senere har Fredrik Gulsvik (23) tatt en pause fra fotballen. - Det er mye jeg kunne gjort annerledes, sier Gulsvik da TA møter ham i Oslo.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Gulsvik ble spådd en lysende fotballfremtid da han tok eliteserien med storm i 2007. Samme år scoret han årets mål i landets øverste divisjon, og ting gikk på skinner for gutten. Gulsvik ble kjent for sitt kraftige skuddbein, og den tyske klubben Hoffenheim ønsket å hente unggutten.

Men deretter har utviklingen og fotballkarrieren gått én vei. Gulsvik fikk mindre og mindre spilletid i Odd, og ble solgt til Sandefjord i 2010. Etter kun ett år i Vestfold, ble han sluppet gratis til Mjøndalen sommeren 2011. Heller ikke hos bruntrøyene fikk han fart på sakene, og ble i sommer enig om å terminere kontrakten med 1. divisjonsklubben.

- Det er mye jeg kunne gjort annerledes. Det har med useriøsitet å gjøre. Jeg kunne vært mer profesjonell, sier 23-åringen til TA.

- På hvilken måte var du ikke profesjonell nok?

- I treningshverdagen. For å lykkes som fotballspiller må man ofte leve et A4-liv. Og det livet må man leve 100 prosent. Det har jeg sjeldent gjort de siste årene, sier Gulsvik, som ikke ønsker å gå nærmere inn på konkrete hendelser som har med seriøsiteten hans å gjøre.

IKKE MOTIVERT

- Hvor var det egentlig ting gikk galt for deg?

- Det startet i 2008-sesongen. Jeg hadde tilbud fra Belgia, Danmark og Sverige, men Odd ville ikke selge meg. Likevel fikk jeg mindre og mindre spilletid. I Sandefjord gikk det bra i starten, men jeg skjønte etter hvert at klubben ønsket å løse meg fra kontrakten. De hevdet jeg hadde dårlige holdninger, noe som ikke var tilfellet på den tiden, sier Gulsvik, før han fortsetter:

- I Mjøndalen ble jeg skadet på La Manga i vår, og var ute med en leggskade i to måneder. I hele år har jeg slitt med både formen og motivasjonen, og jeg har ikke spilt en eneste kamp, fortsetter Gulsvik.

Han mener mindre og mindre tillit, blandet med at han selv har vært useriøs, er grunnen til at han er der han er i dag.

- Det er en god blanding. Jeg slapp meg ned istedenfor å bite tennene sammen og trene enda hardere, sier han.

- Er det noe du er bitter over i dag?

- Nei, men jeg skulle ønske jeg fikk sjansen til å spille i utlandet, så det er litt bittert at Odd ikke slapp meg da jeg hadde sjansen, svarer Gulsvik.

VIL TILBAKE

I dag jobber 23-åringen på treningssenteret Optimal trening på Bislett i Oslo.

- Jeg stortrives både i jobben og i byen generelt. Jeg jobber sammen med kamerater og har det kjempebra, sier Gulsvik, som er bosatt på Frogner.

På fritiden skal Gulsvik spille for 3. divisjonsklubben FUVO denne høsten. I går var han med på sin første trening.

- Jeg har sagt ja til å være med i høst, for å prøve å redde klubben fra nedrykk. I tillegg synes jeg det er greit å holde basisferdighetene ved like, sier Gulsvik.

Den tidligere Odd-spilleren forklarer at han kun har tatt en pause fra toppfotballen, og at han har planer om å komme tilbake på høyt nivå.

- Jeg har ikke gitt opp fotballen, og har kun tatt en pause. Nå blir det et halvt år hvor jeg skal få ting litt på avstand. Hvis motivasjonen kommer tilbake, ønsker jeg å prøve meg igjen på nyåret. Det er alltids et og annet prøvespill å få. Jeg skal ta tak i meg selv denne høsten, og bygge meg opp igjen fysisk, sier Gulsvik.

Hvis ikke det blir mer spill på høyt nivå, har han planene klare.

- Hvis ikke det blir mer fotball, ønsker jeg å eie et eget treningssenter, sier Gulsvik.

Artikkeltags