Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Start-gull

Artikkelen er over 15 år gammel

Odd kan bidra sterkt til å avgjøre seriegullet til fordel for både Start og Vålerenga på søndag. Og spillerne sier «heia Start».

Morten Knutsen har lovet Start-kompis Kristofer Hæstad at Odd skal gi alt mot Vålerenga.

Morten Fevang har heiet på Start siden barndommen, og ser ingen grunn til å endre på det på lørdag, mens Rune Jarstein lover å spille som om det var eget seriegull som sto på spill.

Espen Hoff på sin side ønsker å påføre kamerater som heier på Vålerenga smerte ved å hjelpe Start, og Tommy Svindal Larsen håper at hans gamle klubb sikrer gullet.

Spørsmålet TA stilte var enkelt og greit:

- Håper du på Start eller Vålerenga?

- Enkelt spørsmål. Det er Start. De har egentlig vært favorittlaget mitt siden jeg var liten. Jeg unner dessuten dem det mer enn Vålerenga, Start spiller artigere fotball, sier Morten Fevang (30).

- Greit å hjelpe Tom Nordlie også?

- Ja, ikke minst det også, svarer Fevang, som mot Brann fikk sitt sjette gule kort for sesongen og er suspendert mot Vålerenga.

Morten Knutsen snakket senest i går med Kristofer Hæstad, som er den i Start han har mest kontakt med.

- Han var veldig gira og ønsket at vi skulle stå på. Det skal vi selvfølgelig, sier Morten Knutsen, som er fra Arendal og har flere år bak seg i Start.

- Da blir det naturlig at jeg håper Start vinner. Det er slett ikke vanskelig å velge mellom Start og Vålerenga. Motivasjonen vil være på plass hos alle når vi kan påvirke gullet, sier sørlendingen.

Bent Inge Johnsen (33) heier også på Start på lørdag.

- De spiller bra fotball og scorer mye mål, begrunner han.

VIL GI KOMPISER SMERTE

Jan-Frode Nornes er mer likegyldig til hvem som vinner.

- Jeg har spilt med Bård Borgersen og har hatt Tom Nordlie som trener, og jeg unner dem suksessen. Men hvem som blir seriemester spiller ingen rolle for meg. Men jeg tror Start tar det.

- Fordi dere slår Vålerenga?

- Det stemmer. Start har dessuten et lite forsprang, og det er ikke unaturlig å tro at de vinner med et par mål mot Fredrikstad lørdag, sier Nornes, full av beundring for Starts prestasjoner i år.

Rune Jarstein (21), mannen som med egne hender kan nekte Vålerenga seriegullet, ønsker også å sende gullmedaljene sørover i landet.

- Det må vel bli Start jeg håper på. Vi skal gå ut som om vi spilte om seriegull selv, og vi får satse på å fortsette høstens trend med å slippe inn lite mål hjemme, melder 21-åringen.

Espen Hoff har - i tillegg til Bård Borgersen i Odd - spilt sammen med en rekke av Start-spillerne på diverse landslag opp gjennom årene, og håper at sørlendingene tar gullet.

- Det må jeg si. Ekstra moro blir det når vi kan hjelpe til i siste serierunde. Jeg har mange kompiser som er Vålerenga-supportere, og jeg håper å påføre dem smerte, gliser Hoff'ern, som selv er suspendert i serieavslutningen.

- Dessuten er jeg imponert over det Start har fått til i år. De har all grunn til å være stolte av det de har gjort og måten de har klart overgangen til eliteserien, legger han til.

Olivier Occean har ingen meninger om gullutfallet.

- Jeg håper at Odd vinner, og hvis det hjelper Start, så er det greit nok. Men det betyr ingenting for meg hvem som vinner, sier Occean.

INGEN VENNETJENESTER

Tarjei Dale var god kompis med Christian Grindheim da de var kolleger på U21-landslaget. Men noen vennetjeneste blir det ikke snakk om lørdag.

- Det skal bli hyggelig å møte Grindheim igjen, det er lenge siden sist. Men jeg holder en knapp på Start. Vil ikke håpe på Vålerenga, det betyr jo at vi taper, sier Dale etter en kjapp oppdatering på hvordan tabellsituasjonen er i toppen.

Espen Ruud var også i ødeleggende humør dagen etter hans første eliteseriemål.

- Det hadde ikke vært dumt å snyte Vålerenga for gullet. Det var godt at vi sikret plassen mot Brann, så kan vi slippe oss løs og ødelegge for VIF på lørdag, advarer unggutten, som begrunner valget av Start på denne måten:

- Håper ikke alle på Start, da? De har spilt best fotball i det siste. Vålerenga har jo ikke scoret på fem kamper. Greit med en seriemester som kan score mål, mener 21-årige Ruud, og får støtte av Jan Tore Amundsen.

- Jeg lover festfotball mot Vålerenga, og de slår ikke oss. Derfor blir Start seriemestre, og det unner jeg dem som nyopprykket lag etter at det har vært mye opp og ned de siste årene.

Tommy Svindal Larsen ender også opp med Start som det laget han håper på. Men han snakker varmt om Vålerenga også.

- Jeg har sympati med Vålerenga etter at gullet glapp på en så uheldig måte i fjor, og nå kan de ende opp i samme situasjon igjen. Det må være tungt. Men jeg unner også Start gullet. Jeg hadde tre-fire fine fotballår der, og håper de tar det. De har litt outsiderpreg over seg og er nykomling i eliteserien. Samtidig skal vi ikke glemme at VIF har tatt fine steg år for år, og også fortjener gullet, sier Svindal Larsen.