Vil ha jenter i skjørt

 VIL HA SKJØRT: Sportsimportør Tom Kjetil Olsen vil innføre skjørt i håndball og fotball.

VIL HA SKJØRT: Sportsimportør Tom Kjetil Olsen vil innføre skjørt i håndball og fotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sportsimportør Tom Kjetil Olsen ønsker at fotball- og håndballspillende jenter skal bytte ut dagens shorts med skjørt. Gjerpens Anne Kjersti Suvdal er skeptisk.

DEL

- Det handler først og fremst om komfort, bedyrer skiensmannen Tom Kjetil Olsen når han viser fram det nye sportsskjørtet han vil innføre på norske håndball- og fotballbaner.

Olsen er sammen med makkeren alene om å markedsføre dette nye produktet i Norge. Han er overbevist om at skjørtet kan være på vei inn i de to største idrettene.

- I England bruker jo landhockey-damene skjørt med tights under. Det gjør de rett og slett fordi det er mer behagelig. I tillegg har jo tennisjentene brukt skjørt til alle tider. Jeg mener tiden er inne for å prøve dette på andre arenaer også, sier han.

- Det er kanskje noen som trekker på smilebåndet av dette, men vi tar det alvorlig. For det første mener vi skjørt vil være bra for sporten. For det andre er det mer behagelig å ha på seg. Og til sist mener vi skjørtet kan skape større interesse rundt jentesportene, sier han.

ØNSKER MER TESTING

Skjørtet, som ligner en vanlig shorts ved første øyekast, har innebygd tights. Skjørtets form og kvalitet (Lycra) gjør at den behagelige tightsen blir utnyttet til fulle, hevder han.

- Skjørtet gjør at man blir mer bevegelig. Det har i mange år vært stor misnøye med bomullstrusa som blir sydd inn i shortsene når de kommer på norsk jord. Mange velger å klippe av denne, og spille med vanlige tights under. Vi mener at dette produktet vil optimalisere bevegeligheten i alle idretter. Dessuten er det ingen som får «sett noe som helst» under skjørtet. Tightsen fungerer som truse, sier han.

Olsen har foreløpig ikke klart å få noen av de store klubbene innen håndball eller fotball til å teste ut skjørtet.

- Mange klubber er bundet opp av utstyrsavtaler, og kan derfor ikke prøve ut våre produkter. Vi fikk imidlertid noen spillere i Eidanger innebandy til å teste det ut, og tilbakemeldingene var gode, sier han og skynder seg å si at han gjerne vil teste ut skjørtene på flere lag i Grenland.

VIL IKKE SAMMENLIGNE

Og for de som mener Olsen og de andre som fronter produktet vil sette likestillingen i norsk idrett tilbake mange år ved å innføre skjørt, har han følgende å si:

- Dette produktet er ikke diskriminerende i det hele tatt. Jeg mener det heller er motsatt. Hvorfor skal kvinner og menn hele tiden være så like som mulig i all idrett, når de egentlig er på to forskjellige nivåer. Jeg tror jentene kunne ha godt av å skille seg litt ut. Det er urettferdig at de hele tiden blir målt opp mot gutta. Det er ikke rettferdig overfor de jentene som trener akkurat like mye som gutta, men som alltid vil være fysisk underlegne, sier han.

SKEPTISK SUVDAL

Gjerpens Anne Kjersti Suvdal fikk teste det berømte skjørtet før gårsdagens trening. Kantspilleren var ikke spesielt imponert.

- Jeg tror ikke dette er noe å trene i. Jeg ser ikke helt for meg masse jenter som springer med et skjørt flagrende fra siden. Det positive er jo at det ser litt feminint ut da. Men akkurat dette plagget ble litt for mye cheerleader, hvis du skjønner hva jeg mener, sier hun.

Hun mener dagens antrekk med korte shortser passer utmerket.

- Vi spiller med såpass korte shortser at jeg ser ikke det helt store poenget med dette antrekket. Vi beveger oss fint nok som det er. Jeg vet jo at Larvik prøvde å spille bare i tights for noen år siden, det samme gjorde Byåsen. Det ble ingen suksess. Nå er de tilbake igjen til shorts.

Suvdal tror også noen av dagens håndballjenter ville satt seg på bakbeina om det ble innført skjørt.

- Jeg tror ikke akkurat Anja Edin ville tatt i dette plagget, for å si det sånn, smiler hun og fortsetter:

- De som vil kle seg noe mer feminint på banen velger bare kortere shortser uansett, avrunder Anne Kjersti Suvdal.

Artikkeltags