- Nå er det drittsurt

SANNHETENS ØYEBLIKK: Kaptein Lina Lanner kunne blitt matchvinner, men måtte i stedet se Trondheims-Ørn juble for tre poeng på Kjølnes lørdag. FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

SANNHETENS ØYEBLIKK: Kaptein Lina Lanner kunne blitt matchvinner, men måtte i stedet se Trondheims-Ørn juble for tre poeng på Kjølnes lørdag. FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Det historiske målet til kaptein Lina Lanner og Urædds pausejubel ble snudd til en stor nedtur i tidenes første toppseriekamp på Kjølnes.

DEL

- Nå er det drittsurt, konkluderer Urædd-trener Margunn Haugenes etter 1-2-tapet for Trondheims-Ørn lørdag ettermiddag.

Urædd inviterte til fest i sin første hjemmekamp på toppnivå, og i det sure været betalte hyggelige 385 tilskuere for å se den historiske kampen i Telemark.

Og etter det forsmedelige nederlaget for Røa i serieåpningen i Oslo, skulle Urædd slå tilbake. Og det så lenge så bra ut. Etter noen jevne åpningsminutter, tok hjemmelaget fullstendig over. Urædd-jentene brukte ballen og spilte direkte når det var mulig. Trondheims-Ørn viet Melissa Wiik mye oppmerksomhet, og det ga større rom til blant andre Nora Eide Lie og Siw Døvle. Førstnevnte hadde et brukbart frispark som keeper glapp, mens Døvle fikk gå og gå og skyte fra 16 meter, men skuddet ble verken hardt nok eller godt nok plassert og fortsatt 0–0. Etter 20 minutter trodde mange – inkludert Melissa Wiik – at Urædd hadde scoret sitt første toppseriemål. Men skuddet fra Wiik ble stoppet av en forsvarsspiller før ballen gikk over streken.

Fortjent jubel

Så, i omgangens siste minutt, fikk Urædd frispark på egen banehalvdel. Venstreback Veronica Amundsen banket ballen presist opp, og i feltet var kaptein Lina Lanner helt suveren da hun stusset inn det historiske ledermålet. Alt var perfekt på Kjølnes. Urædd skulle bare hatt en enda større ledelsen. Og nettopp det ble avgjørende. For etter pause var de mer rutinerte gjestene litt mer på. Og de hadde marginene på sin side. Først da de etter mye fram og tilbake i feltet utlignet til 1-1 etter 68 minutter ved Elen Sagmo Melhus, og så i sluttminuttene da Mariken Kleppe og Urædd jublet for det de trodde var seiersmålet. Men scoringen ble annullert for offside, og mens vertene trøblet med å komme på plass igjen, kontret Trondheims-Ørn og 1-2. Nok en gang var Melhus målscorer.

- Må ta med oss det positive

Kaptein Lina Lanner har vært med på hele Urædd-oppturen. Lørdag spilte hun toppseriefotball som hun aldri skulle gjort noe annet. Midtstopperen ruvet i forsvaret - og hun scoret. Men etter 92 minutter var det skuffelse som preget Urædd-jenta.

- Det er selvsagt gøy å score det første målet, og at vi har øvd akkurat på det trekket. At det også var lenge siden jeg scoret sist og at jeg scoret på hodet akkurat som vi har trent på, var skikkelig deilig. Følelsen i pausa var topp, men vi skulle jo hatt med oss poeng her, sier Lanner, og fortsetter:

- Vi må ta med oss det positive fra 1. omgangen. Da er vi veldig gode mot et lag som har vært i Toppserien lenge. Det som skjer etter pause, skulle ikke skjedd. Det må vi lære av. Men vi må heller ikke dra med oss det negative. For i 2. omgang henger vi ikke helt sammen, og det virker nesten som vi er for fornøyde med å lede 1–-. Vi stopper med å dominere kampen, og det er trist å se. Samtidig viser vi igjen at dette er en serie vi hører hjemme i. Nå har vi møtt gode, erfarne toppserielag i Røa og Trondheims-Ørn, og vi er absolutt ikke skremt. Tvert imot. Vi må bare passe på at vi ikke faller ned, for på vårt beste er vi veldig gode.

Margunn Haugenes var skuffet, men fattet.

- Vi styrer 1. omgangen, og da burde vi ledet mer. Det handler om å ta vare på mulighetene og være mer kyniske bak. I pausa var bevisste på at vi ikke skulle være fornøyde, men dette handler om spill og motspill. Og vi møter et bra lag. Men jeg har enda større tro på at vi skal klare oss nå enn jeg hadde før kampen. Vi viser absolutt at vi hører hjemme på dette nivået, sier den olympiske mesteren fra sommer-OL i 2000.

Artikkeltags