Tollnes vil hjelpe – trenger utstyr

Innsamling: Lørdag er det mulig å levere brukt fotballutstyr på Tollnes. foto: tollnes fotball

Innsamling: Lørdag er det mulig å levere brukt fotballutstyr på Tollnes. foto: tollnes fotball

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Tollnes vil gjerne gi et tilbud til fotballinteresserte mindreårige flyktninger. Nå håper de at grenlandsbefolkningen vil bidra med utstyr.

DEL

Førstkommende mandag er det oppstart for prosjektet der unge flyktninger kan komme og trene fotball på kunstgresset på Nenset.

– Hvordan det kom i stand? Jeg snakket med en jeg kjenner på Aleris, og hun sa at det var en del gutter som var veldig ivrige på å begynne med fotball. Da tenkte jeg at «her må vi få til noe». Vi har tidligere stilt oss til disposisjon overfor Skien kommune også, men ikke hørt noe. Da var det i grunnen bare å starte opp noe for oss selv, forteller leder i Tollnes, Audun Thorsen.

Ingen kontingent

16 unge flyktninger har allerede meldt seg på tilbudet, og interessen er fortsatt økende.

– Det kommer i alle fall over 20 barn og unge her på mandag. Det er kjempegøy, syns vi, sier Thorsen.

Og tilbudet er gratis.

– Vi har hørt at krav om medlemskontingent har stoppet slike forsøk tidligere. Vi har imidlertid valgt å snu på det. Her kan alle komme, så får vi i Tollnes bidra så godt vi kan. Hvordan vi gjør det med kontingent også videre, får vi heller ta på et senere tidspunkt. At det blir for dyrt, skal ikke stoppe dette prosjektet.

Flere i Tollnes har allerede sagt at de ønsker å bidra på trenersiden.

– Først fikk vi spørsmål om noen av disse flyktningene kunne komme på treningene til våre lag, men etter hvert så skjønte vi at de fleste som ønsket seg hit ikke hadde spilt fotball før, til tross for at de er 14–15 år. Vi syns det hadde vært litt urettferdig å sette de sammen med ungdom som har spilt fotball i 10 år, så derfor tenkte vi å heller lage en egen gruppe. Det er viktig at de får oppleve mestringsfølelse, sier Thorsen.

– Ikke kresne

Det mange mangler, er imidlertid utstyr. Fotballsko, leggbeskyttere og generelt treningsutstyr. Håpet er at grenlandsbefolkningen kan være behjelpelig med det. Derfor la klubben ut med melding på Facebook i går, og informerte om at det ville være mulig å levere inn utstyr førstkommende lørdag på Tollnes mellom klokken 12.00 og 14.00.

– Jeg har allerede fått melding om at det ligger en pose med noe utstyr på trappen min hjemme, sier Thorsen.

– Alt av fotball- og treningsutstyr er interessant. Dette er ikke en gruppe som er kresne på utstyret. Jeg har også vært i kontakt med utstyrsleverandøren vår, Umbro, for å høre om de kan bidra på noen måte.

– Dette skal vi få til, og vi gleder oss til å komme i gang.

Artikkeltags