Telemarking juniorverdensmester i telemark

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

GAUSTABLIKK: Morgedølen Kristian Lauvik Gjelstad tok gull i klassiskøvelsen i junior-VM i telemark på Gaustablikk.

DEL

Fjellguten-kjøreren ønsket revansj etter å ha falt ordentlig i onsdagens klassiskøvelse i junior-VM da sprint sto på programmet på Gaustablikk i går.

Han kjente heldigvis ikke noe til smertene fra fallet da han sto forventingsfull på startstreken i sprintøvelsen i går.

Hadde seks feil

Farta til Haugen i bakken var det ingenting å si på, og han holdt seg også på beina i førsteomgang. Likevel var det meget rufsete kjøring. Telemarkskjørere får tilleggssekunder for feil i både stil og hvis de ikke hoppet langt nok. I førsteomgang fikk Haugen seks tilleggssekunder, og da var det umulig å henge med i toppen, selv om kjøretidene var blant de beste.

I mål klarte ikke Haugen å skjule skuffelsen over de mange feilene og den dårlige plasseringen.

- Jeg vet ikke hvorfor det skjer, men jeg kjører for rufsete. Jeg er ikke helt komfortabel med denne bakken heller, sier Haugen.

I andreomgang hadde han ikke store forhåpninger, ettersom han var nesten seks sekunder bak lederen. 20-åringen hadde bestemt seg for å gi full gass, men det endte også med noen feil. Til slutt endte han på en skuffende 18. plass.

- Det har ikke vært den beste VM-starten. Sprint er kanskje også den distansen jeg har hatt minst foventninger til, sier han etter løpet.

Kjører parallell

I dag skal imidlertid tessungdølen kjøre verdenscupen i parallell, der utøverne kjemper side om side nedover bakken. Det er Haugens favorittøvelse, og når det er ventet hundrevis av publikummere fra hele Tinn, håper han på å levere.

- Ja, jeg gleder meg. Da er det bare å trykke til, så får jeg håpe folk heier på meg, sier han.

Også på lørdag kjøres det parallell fra klokka 12.00, da for juniorene.

Telemark-gull

Selv om det ble en liten nedtur for det lokale håpet, leverte lagkameraten og morgedølen Kristian Lauvik Gjelstad. Gjelstad tok sølv i går, men var virkelig lysten på å få gullmedaljen hjem til skisportens vugge Morgedal.

Gjelstad ledet etter førsteomgang, og sto aleine igjen på startstreken vel vitende om at franskmannen Elie Nabot hadde kjørt et svært godt løp i andreomgang. Den sindige 19-åringen lot seg imidlertid ikke påvirke av presset.

Da Gjelstad gikk i mål, var han 22 hundredeler foran franskmannen - godt nok for gull. Gullmedaljen førte til ellevill jubel for Gjelstad og hele det norske laget.

- Historien er enkel og grei. Dette er Morgedals første VM-gull noensinne i Telemark, sier far, skihistoriker og ordfører i Kviteseid kommune, Tarjei Gjelstad, som var til stede på arenaen.

Gullgutten selv var også fornøyd.

- Dette er helt sykt. Veldig gøy å vinne gull her. Jeg kjørte bra, og det gikk fort i langrennsdelen, sier en smilende gullvinner.

Artikkeltags