Nå vil klubben hun trener raide klubben hun spiller for: – Det er ikke helt heldig

GIR SEG I URÆDD: Melissa Wiik er ferdig i Urædd ved utgangen av året, men fortsetter som trener i Sandefjord. Foto: Ole Martin Møllerstad

GIR SEG I URÆDD: Melissa Wiik er ferdig i Urædd ved utgangen av året, men fortsetter som trener i Sandefjord. Foto: Ole Martin Møllerstad

PORSGRUNN: Melissa Wiik (33) er trener i Sandefjord og fortsatt tilknyttet Urædd som spiller. Nå forsøker Sandefjord å hente seks (!) av spillerne til Urædd.

DEL

Wiik har de siste to og et halvt årene kombinert spill i Urædd med å være trener for damelaget til Sandefjord. Wiik, som kom til Urædd foran 2016-sesongen, står på lønningslisten til Urædd ut året, men har annonsert at dette var hennes siste år som spiller på toppnivå.

Mandag kveld skriver PD at Sandefjord har sendt brev på Urædd-spillerne Ingrid Bergland, Sunniva Skoglund, Mari Fuglseth Aakre, Åsa Klakegg Thorsen, Martine Rambekk og Zavier Masdalen Stewart. Avisen mener å vite at henvendelsen er undertegnet av Lasse Saga, leder for kvinnesatsingen til Sandefjord fotball.

– Vet ikke hvilke spillere det er snakk om

Melissa Wiik hevder overfor PD at hun ikke har noe med forespørselen å gjøre.

– Jeg har en person over meg i Sandefjord som tar seg av spillerlogistikk. Som hovedtrener jobber jeg ut ifra den spillerstallen og de rammene jeg får til rådighet. Jeg vet ikke engang hvilke seks spillere fra Urædd det er snakk om. Dersom vår sportslige leder har sendt brev på dem, så er det noe jeg må leve med, sier Wiik til avisen.

Videre innrømmer den tidligere landslagsspissen at det er spesielt at hun er tilknyttet de to naboklubbene som neste år møtes i 2. divisjon.

– Klart det er spesielt. Jeg har selvsagt god oversikt over Urædd, ettersom jeg har spilt der. Vi ønsker oss alltid gode spillere til Sandefjord, men jeg har vært veldig tydelig på at jeg ikke skal blande rollene, sier 33-åringen til PD.

Nyansatt trener for Urædds damelag, Mats Usterud, reagerer på forespørselen.

– Det er ikke helt heldig med tanke på at Melissa har en rolle i begge klubber, sier Usterud til TA.

– Hadde Sandefjord sendt brev på seks spillere i Nanset, er det ingen som hadde reagert, sier han videre.

– Tror du på Wiik når hun sier at hun ikke har noe med dette å gjøre?

– Jeg håper og velger å tro på det, sier Usterud.

Urædd stoler på Wiik

Wiik antyder overfor PD at det sportslige opplegget i Sandefjord er bedre enn i Urædd.

– Jeg unner jenter med ambisjoner å få skikkelige rammer til å satse. Jeg føler at vi har et godt sportslig opplegg i Sandefjord, som jeg kanskje har savnet litt i Urædd. Derfor har jeg også vært klar på at Odd burde overta Urædds damesatsing og bli flaggskipet i Telemark, sier hun.

Sportslig leder i Urædd, Geir Elseth, sier til PD at porsgrunnsklubben stoler på at Wiik skiller rollene.

– Så lenge det er klubben som står bak henvendelsen, og det er gjort på en ryddig måte, er det ingenting å utsette på dette. Det ville vært noe helt annet, dersom de har hatt uoffisiell kontakt med våre spillere. Vi stoler på at Wiik klarer å skille rollene hun har hatt i de to klubbene, sier Elseth.

Artikkeltags