Nå kan du se trav direkte på ta.no: – Dette blir et stort løft

FORNØYD: Glenn Anda Pettersen, daglig leder ved Klosterskogen travbane, er blant dem som tror travsendinger hos TA og andre Amedia-aviser onsdag og lørdag vil heve travsporten utterligere.

FORNØYD: Glenn Anda Pettersen, daglig leder ved Klosterskogen travbane, er blant dem som tror travsendinger hos TA og andre Amedia-aviser onsdag og lørdag vil heve travsporten utterligere. Foto:

SKIEN: Onsdag kan Telemarks store travpublikum glede seg til et nytt tilbud på ta.no. Hver onsdag og lørdag kan du se travløp hos Telemarks største avis.

DEL

– Dette vil bli et stort løft. Ingen ting er bedre enn å få travsporten lokalt på ta.no. Hos VG har travet blitt litt gjemt bort blant sensasjonsnyheter, eliteserien og Premier League. Hvis vi nå får en dedikert greie på ta.no/trav, kan vi ha knekt en annen type kode. Travsporten er stor i Telemark, veldig stor, og løpskveldene her på Klosterskogen er et av de største arrangementene i fylket, sier Glenn Anda Pettersen, daglig leder ved Klosterskogen travbane.

Starter onsdag

Første V75-kjøring på ta.no er førstkommende lørdag. Da fra Bergen. Men du kan se trav allerede onsdag da det kjøres V75 Bonus.

Travtilbudet i TA skal også utvides med presentasjon av telemarkshestene som kal starte.

– Vi får en solid forankring lokalt når vi får et samarbeid med Amedia og TA lokalt, som fylkets største avis, sammen med den 100-årige tradisjonen vi har her på Klosterskogen, vi har jubileumsår neste år. Sammen skal vi løfte sporten og spillet. Økt oppmerksomhet vil skape større interesse, så det har en verdi, både på kort og lang sikt, mener Anda Pettersen.

Løpene går direkte hver onsdag og lørdag. Til nå er det VG som har hatt rettighetene. Rikstoto-løpene skal vises på Nettavisen og være tilgjengelig for abonnenter i de øvrige avisene. Avtalen med Norsk Rikstoto begynner å gjelde fra august i år og varer ut mai 2022.

– Vi har et solid travmiljø i fylket vårt, og det er veldig gøy å nå kunne tilby travløp direkte på TAs plattformer. Vi har allerede en solid travdekning i TA. Nå blir den enda bedre, sier TAs sportssjef, Erik Edvardsen.

– Travsport har vært dekket av våre lokalaviser i alle år. Nå blir vi en totalleverandør hvor vi viser onsdag- og lørdagsløpene live, samtidig som vi har noen av Norges fremste traveksperter i Nettavisen. Amedia er Norges største kommisjonær for Rikstoto, så det er hyggelig at vi nå kan tilby en totalpakke til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia.

Han framhever at travsport er godt lokalt innhold, og at det finnes kjente travbaner i dekningsområdet til mange av konsernets mediehus. Det gjelder blant annet Bergen Travpark, Biri, Jarlsberg, Klosterskogen, Momarken og Drammen travbane, i tillegg til Bjerke.

Verdensrekord

Det er Norsk Rikstoto som skal produsere sendingene til Amedias aviser. I tillegg til de direktesendte løpene, vil våre lesere også få tilgang til en to timers studiosending på løpsdager samt et kort sammendrag fra hvert løp.

Torsdag er det også klart for et verdensrekordforsøk på Klosterskogen. I det syvende løpet, med start klokka 21.05 skal Larvik-trente Carmen Division, med kusk Lars Anvar Kolle, prøve å sette ny verdensrekord på 800-metersbane, voltestart over 2100 meter.

– Det er meldt regnvær, og hvis det blir tempo i løpet kan det være mulig. Vi skal også hedre lokale norgesmestere og eiere med gode plasseringer i svensk derby denne torsdagen, avslutter Glenn Anda Pettersen.

Artikkeltags