Så mye mangler Gjerpen - får hjelp fra uventet hold

GIR BORT: Den anerkjente kunstneren Jonny Andvik donerer til bilder til Gjerpens innsamlingsauksjon.

GIR BORT: Den anerkjente kunstneren Jonny Andvik donerer til bilder til Gjerpens innsamlingsauksjon. Foto:

PORSGRUNN: Klokka tikker, men Gjerpen har ikke gitt opp. Nå håper de at Jonny Andviks sjenerøse bidrag skal bidra til en skikkelig sluttspurt i innsamlingsaksjonen.

DEL

Gjerpens kamp for positiv egenkapital innen 1. januar 2019 fortsetter. Klubben har fått inn store bidrag blant annet fra flere Rema 1000-kjøpmenn. Nå har også kunstneren Jonny Andvik hivd seg på og donerer bort ti bilder til en planlagt auksjon i Gjerpen-regi.

De ti bildene har hver for seg en normal utsalgsverdi på mellom 6000 og 7500 kroner. Håpet er at en auksjon til inntekt for håndballklubben vil gi mer enn de rundt 70 000 kronene bildene er «verdt».

– Vi håper å få inn så mye som mulig. Jonny er jo en anerkjent kunstner. Og selv om alle detaljene rundt selve auksjonen ikke er klar ennå, er det mulig å gi bud allerede. Det er bare å ta kontakt, sier klubbens daglige leder Eli Ducros som forteller at gaven - og omfanget - kom som et lite sjokk.

– Jeg har samarbeidet med Jonny tidligere, da jeg jobbet i Røde Kors, og lurte på om han kunne tenke seg å donere bort et bilde til aksjonen vår. Han svarte sporenstreks at han ville bidra med ti!

Symbolske bilder

Andvik har gitt bort bilder til flere gode formål tidligere. Røde Kors og Leger Uten Grenser er bare noen humanitære grupper porsgrunnskunstneren har hjulpet.

Nå hadde han et ønske om å støtte noen som, som han selv sier, sprer positivitet i lokalmiljøet.

– Gjerpen har gjort mye bra for regionen vår. Og selv om jeg ikke er den som flyr rundt i håndballhaller og ser mange kamper, så husker jeg jo Gjerpen fra storhetsdagene. Nå har jeg fått med meg at de sliter litt, så da tenkte jeg rett og slett: «Hvordan kan jeg bidra?».

– Gjerpen som klubb og som lag, og det de gir oss, handler om «positivisme». Dette handler også om mental helse, det å følge med på et lag som kjemper hardt. Sånt smitter også på barna som vokser opp. Derfor er dette viktig, sier han.

Bildene han donerer er ikke tilfeldig valgt. Flere har symbolske navn og passer bra til den kampen Gjerpen nå kjemper, som rett og slett handler om overlevelse på det øverste nivået i norsk håndball.

– «Embrace» sier jo noe om å omfavne og hjelpe hverandre. Det er noe positivt over det, og håpet er at det kan smitte litt over.

Et annet bilde som skal auksjoneres bort er av telemarkssymbol nummer én, Gaustatoppen.

– Jeg håper at klubben kan oppnå en gevinst, slik at laget får det litt lettere i framtida, sier han.

Alle bildene er trykt på høykvalitetspapir og kommer ferdig innrammet. Planen er at de skal ha en minstepris, slik at poenget ikke ødelegges. Flere av rammene og innrammingen har nemlig en pris på opp mot 1500 kroner.

Har ikke gitt opp

Nå håper både klubb og kunstner å få med næringslivet i Grenland til å være med å by.

– Vi ser at mange bryr seg om oss, og vi får mange «likes» når vi poster noe på Facebook. Men vi trenger noe bak disse også, og da er det veldig hyggelig at Jonny vil bidra, sier Ducros.

Gjerpen er nemlig fortsatt et godt stykke unna å nå den millionen de trenger for å få fornyet lisens i eliteserien.

– Med Sandvik sitt bidrag antar jeg at vi ligger an til å mangle rundt 700 000 kroner.

– Vi håper at auksjonen kan få oss ytterligere ned i sum. I tillegg jobber vi nå med noen konkrete sponsorer og planlegger ytterligere tiltak. De kan jeg ikke snakke om nå, men vi har overhodet ikke gitt opp.

– Og vi setter enormt pris på gaven fra Jonny Andvik, sier styreleder Helene Røsholt.

Artikkeltags