To år siden sist – Semb tviler på Odd-spillere

Artikkelen er over 1 år gammel

LA MANGA: Nils Johan Semb (59) har ikke troen på at vi får se noen Odd-spillere på a-landslaget med det første.

DEL

Den forrige Odd-spilleren som var med i en a-landslagstropp, er midtstopper Fredrik Semb. Han satt på benken da Norge møtte Nord-Irland i VM-kvalifiseringen for to år siden - i det som var Lars Lagerbäcks første tropp som norsk landslagssjef.

Flere mener at Vebjørn Hoff, som hadde en glimrende førstesesong i Odd i fjor, kan være nestemann inn i Lagerbäck-varmen.

– Et lite stykke opp

Sportssjef for det norske a-landslaget, Nils Johan Semb, som var til stede under Odds trening på La Manga torsdag, mener imidlertid at ingen Odd-spillere er nær en landslagsplass.

– Tror du noen av Odd-spillerne kan banke på landslagsdøra i nær framtid?

– Ikke på a-landslagsdøra, svarer Semb.

– Det er mange bra spillere i Odd, som blant annet har gjort gode ting på U21-landslaget. Vebjørn (Hoff) er bra, Birk (Risa) er spennende som venstreback, og (Joshua) Kitolano er kjempespennende, synes jeg. Han er veldig ung, og en type som alle lag trenger, fortsetter den tidligere toppfotballsjefen.

– Men det er et stykke opp til a-landslagsnivå (for Odd-spillerne). Vi får nesten si heldigvis, for landslaget har blitt bra nå, sier Semb.

– Bunnsolid produkt

Han roser Odd og jobben skiensklubben har gjort de siste årene.

– Odd har blitt et bunnsolid eliteserieprodukt. De hadde kanskje en litt tynn stall i fjor, men de kommer til å være med på øvre halvdel i 2019, sier Semb.

– Men alt avhenger litt av skader og hvilke spillere som kommer inn og så videre. Men Odd er bunnsolide. Klubben og Fagermo har drevet det bra, fortsetter han.

Semb peker på den tydelige filosofien som en av grunnene til at Odd har blitt veletablert på toppnivå i Norge.

– Det er en rød tråd både i trening og kamp. I tillegg er Odd flinke til å satse på egenutviklede spillere. Og de kan være en viktig stemme i forhold til det, og andre klubber.

Semb mener det er for tidlig å spå om Odd igjen kan være med og kjempe om medaljer i eliteserien.

– Da må jeg nesten se an startelleveren innledningsvis i sesongen. Men det har jo vist seg at det alltid kommer noen outsidere og melder seg på, som Haugesund i fjor, sier Semb, som ser på Rosenborg, Molde og Brann som de åpenbare seriefavorittene kommende sesong.

Artikkeltags