TA med eksklusiv Odd-avtale - sender en dryss av kamper de neste fire årene

SKIEN: TA har undertegnet en eksklusiv fireårsavtale med Odd. Samarbeidet betyr blant annet at TA, som eneste mediehus, skal sende Odds treningskamper og eventuelle innledende runder i Europa.

DEL

– Vi er svært fornøyd med å tegne en omfattende og langsiktig avtale med Odd. Som den største avisa i Telemark mener vi det er riktig og viktig å støtte Odd, som er en klubb og merkevare mange telemarkinger er opptatt av. Gjennom denne avtalen har TA rettighetene til å sende alle treningskampene til a-laget, alle seriekampene til Odd 2, eventuelle kvalifiseringskamper til europeiske turneringer, kamper og turneringer i ungdomsfotballen, og damefotball dersom Odd starter med det. Vi håper og tror dette blir et veldig attraktivt produkt de neste fire årene for alle som er glade i Odd og fotball, sier direktør i TA, Jan Arild Tveten.

– Vi heier på Odd

TA-redaktør Ove Mellingen er godt fornøyd med samarbeidet som betyr at avisen er det eneste mediet som har en avtale med Odd.

– Det viktigste for oss i TA er å tilby et best mulig produkt til våre lesere. Når vi de neste fire årene kan tilby rundt 50 kamper, treningskamper og eventuelt kamper knyttet til europacup etc. - så er det fordi vi vet mange er interessert, sier Mellingen.

– At Odd-folk de neste årene ikke trenger å være i tvil om hvor dekningen av laget i deres hjerte er best, tror jeg er bra. Vi heier så absolutt på Odd, men kommer også til å følge laget med et kritisk blikk, når det er riktig. Skikkelig journalistikk – og bred dekning, er en miks vi vet TAs lesere setter pris på, fortsetter TA-redaktøren.

– Det er ingen i norsk fotball som har fått mer til i forhold til ressursene de siste ti årene. Det å oppnå store resultater på et nøkternt budsjett er en av Odds og Fagermos virkelig store prestasjoner, sier Mellingen.

– Gir langsiktighet

Avtalen betyr også at TAs lesere vil få gode priser på sesongkort på Skagerak arena. Det forteller Odds daglige leder, Einar Håndlykken, som er fornøyd med å få på plass samarbeidsavtalen.

– Vi skal hjelpe TA med å få flere lesere, og TA skal hjelpe oss med å få flere publikummere - blant annet. Dette er den største medieavtalen i Telemark noensinne. Det er en fin løsning for oss, og det gir langsiktighet. Vi får produktet vårt ut til dem som ikke har mulighet til å gå på kampene. Jeg tror dette skaper økt interesse, sier Håndlykken.

– Hva betyr denne avtalen for Odd?

– Det betyr litt penger, og det gir oss en stor annonsepakke i TA og samarbeidsavisene i regionen, sier han.

Billigere sesongkort

Einar Håndlykken er glad for den interessen lokalmedia viser for Odd.

– Sportsdekningen i Telemark er kanskje best i Norge, sier Håndlykken.

– Avisene er en viktig grunn til at det er så mye interesse, og at Odd har blitt en toppklubb, sier han.

– Selv om det først og fremst er på grunn av at vi er geniale, da, fleiper Odd-lederen.

– Men det er kjempeviktig at vi får dekning av lokal media. Det er mye Odd-stoff i avisene, og det er bra. Vi er ikke alltid like glade for det som blir skrevet, men stort sett er mediene positive, og det skaper interesse. I det store bildet så er nesten all pr. god pr., fortsetter Håndlykken.

Arrangements- og publikumssjef i Odd, Line Refsdal, er også positiv.

– Jeg tror avtalen kan hjelpe på publikumstallene. TAs abonnenter får fordeler her, blant annet ved en god deal på sesongkort, sier Refsdal, og påpeker at dette er noe Odd og TA kommer til å informere mer om.

– Vi er heldige

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var i godt humør da sentrale personer i TA og Odd møttes fredag.

– Det jeg er mest fornøyd med, er at TA nå betaler tilbake de 400 000 kronene til kommunen, ler Dag-Eilev Fagermo, og tenker på den mye omtalte saken der Skien kommune sponset Odds jubileumsfest i fjor.

Fagermo roser TAs rolle rundt eliteserielaget.

– Styrken til TA er at det er en positiv avis. Det er viktig og har vært en styrke i mange år. Det er nok av negative ting her i verden - selv om avisa skal være kritiske også. Vi må tåle å få kritikk dersom vi har tatt ut feil lag, forklarer han.

– Hva betyr lokalavisene for Odd?

– Her er vi i en særstilling. Vi er heldige, mener Fagermo om den brede dekningen.

Treningskamper

Likevel føler han at det av og til kan bli for mye av det gode.

– Det kan gå litt langt. TA og Varden er de eneste avisene som er opptatt av lagoppstillingen. Den står ikke i Adressa eller Nordlys, men her er man opptatt av det. Men åpenhet er viktig, og det er noe klubben er opptatt av. Det er kanskje derfor det er så stor interesse her også. TA og Varden har vært fantastiske, sier Odd-treneren.

Sportssjef i TA, Erik Edvardsen, gleder seg til å servere TAs lesere treningskamper i vinter.

– Allerede i vinter blir det en forrykende kampmeny på ta.no. Med matcher mot Rosenborg, Vålerenga og CSKA Moskva, for å nevne noen, er det duket en rekke for svært interessante matcher mot solide og attraktive motstandere. Vi skal levere et solid produkt til leserne og seerne våre gjennom hele vintersesongen, og lover lokale kommentatorer på alle matchene, sier Edvardsen.

– TA skal være best på Odd-stoff, så enkelt er det. Vi er hele tiden på jakt etter å forbedre oss, og skal gjøre vårt beste for å formidle både stort og smått fra Skagerak arena både denne sesongen og i årene fremover, sier sportssjefen i avisa.

Artikkeltags