Har brukt rundt 200 millioner. Nå kutter milliardæren kraftig i støtten

KUTTER: Kjetil Holta ønsker å redusere bidragene til NFK i tiden framover.

KUTTER: Kjetil Holta ønsker å redusere bidragene til NFK i tiden framover. Foto:

NOTODDEN: Kjetil Holta halverer støtten til Notodden FK neste sesong.

DEL

Det melder klubben selv på sine egne nettsider.

Kjetil Holta har vært den ferske klubbens desidert viktigste støttespiller gjennom mange år. Trolig har milliardæren brukt så mye som 200 millioner kroner totalt sett på Notodden FK siden 2003.

Mister fem millioner

Etter det TA erfarer har årets bidrag, gjennom selskapet Holta Invest, vært på rundt ti millioner kroner. NFKs totalbudsjett ligger på omkring 20 millioner kroner.

Tirsdag skrev partene under på en ny samarbeidsavtale.

"Kjetil Holta signaliserer nå at han fremover ønsker å redusere sine bidrag til klubben, derfor halverer han sitt bidrag for 2019 i forhold til 2018. Kjetil signaliserer også at han nå håper at det lokale næringslivet og kommunen kommer mer på banen og virkelig ønsker at Notodden by har et fotballag på OBOS-nivå og som er med på å profilere byen på veldig positiv måte. Han håper også at byens innbyggere stiller seg støttende bak klubben samt også at klubben klarer å få med seg nye samarbeidspartnere lokalt, regionalt og nasjonalt", skriver klubben.

En halvering betyr at NFK trolig mister så mye som fem millioner kroner foran 2019- sesongen - om de ikke klarer å hente de inn andre steder.

Må gjøre en jobb

Nå må klubben på pengejakt for å opprettholde satsingen.

"Notodden FK vil nok en gang takke Kjetil Holta og Holta Invest for de fantastiske bidragene de har bidratt med helt siden 2003, byggingen av det flotte stadionet som stod ferdig i 2009 og øvrige bidrag som har gjort det mulig å bygge en klubb slik Notodden FK etter hvert har blitt. Vi er også glade for at de er med videre og vi vil gjøre det ytterste for å få med flere samarbeidspartnere, støttespillere og supportere slik at vi kan opprettholde den gode funksjonen som vi mener Notodden FK nå har i lokalsamfunnet", skriver klubben.

Artikkeltags