Disse er nærmere landslagsdrømmen

SARPSBORG: Telemarksfotballen får fram stadig nye talenter. Den siste uka har tre jenter og to gutter vært med på en talentleir som skal gjøre dem klare for landslagsspill.

DEL

Den siste uken har Equinor Talentleir blitt arrangert i Sarpsborg med de største talentene på 15- og 16 år. Først med en samling for guttene og deretter jentene. Equinor Talentleir er siste steg før et eventuelt landslagsuttak.

Fra Telemark deltok Syver Aas (Odd), Prince Allan Mlagulwa (Gulset), Ella Isaksen Opkvitne (Kragerø), Una Langkås (Skarphedin) og Carol Liane Jensen (Kragerø).

– Betyr mye

– Jeg har truffet nye folk som jeg har blitt gode venner med. Folk jeg har spilt mot og folk jeg ikke har møtt før. Det betyr skikkelig mye for meg å bli tatt med, etter ikke å ha klart det til Porsgrunn i fjor. Det er mye høyere tempo her enn med vanlig krets, og tas mye mer seriøst, forteller Prince Allan Mlagulwa.

– Det betyr veldig mye for meg å bli tatt ut. Jeg tar med all læringen jeg kan med meg og håper også at jeg kan være til hjelp på trening og utenfor trening. Samlingen var veldig bra, med mye nytt og spennende, sier Una Langkås før Carol Liane Jensen følger opp:

– Jeg ble utrolig glad for å ha blitt tatt ut til samlingen, det betyr veldig mye. Denne samlingen har vært utrolig bra, lærerik og morsom. Veldig koselig å møte alle jentene igjen og få bli kjent med dem som er nye. Jeg tar med meg alle tilbake meldinger, både konstruktive og positive. Nå skal jeg hjem å jobbe enda mer enda hardere for å komme med på landslaget.

Skal være stolte

Landslagsskolen, i samarbeid med Equinor, har som intensjon å identifisere de mest lovende 13-16-åringer, i klubben, i kretsen og i landet. Landslagsskolen skal videre være en utviklingsarena for de beste og mest dedikerte ungdomstrenere, samt være en møteplass for klubber, kretser og forbund

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er tøff konkurranse om plassene, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Hos spillerne ser vi etter eierskap til egen utvikling. De som har det lille ekstra til å trene ekstra, pushe grenser og tilstedeværelse. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse, fortsetter Grøttland.

2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleirer til, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) ble dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars.

Hos guttene var 15-åringene fordelt på to jevnbyrdige tropper. I mars kommer det en ny samling hvor det deles opp i en landslags- og skyggelandslagsgruppe før kullet spiller sine første offisielle landskamper i Østerrike og Italia i månedsskiftet april-mai.

For 16-åringene begynner det virkelig å dra seg til. Dette er siste samlingen før omtrent halvparten skal representere Norge i kamper mot England, Brasil og Frankrike i februar.

Samlingen er en viktig kartleggingsarena inn mot landslaget. I tillegg til trening og internkamper, jobbes det mye med videoanalyse.

– Modellen med Landslagsskolen har tre hovedintensjoner. For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland.

Artikkeltags