Gå til sidens hovedinnhold

Slakter sine egne spillere

Artikkelen er over 14 år gammel

Ove Flindt Bjerg var ikke nådig etter at Odd ble sendt så nær 1. divisjon som det nesten er mulig å komme. - Det er spillere som ikke har den rette innstillingen, og det skuffer meg veldig, tordner dansken.

Les også: - Må bruke Pospech riktig

- Alle må jobbe 100 prosent hvis vi skal ha noen mulighet, og det kan jeg ikke si alle gjør i dag. Det er spillere som ikke har den rette innstillinga og det skuffer meg veldig. Jeg vil ikke navngi noen, men alle vet hvilke arbeidsoppgaver de har, og når de ikke utføres, er det rett og slett utilgivelig, sier Flindt Bjerg.

Det skinner gjennom at han sikter til noen av de offensive spillernes jobbing hjemover i forkant av 1-0 og 3-0.

- Vi er med i 41 minutter og 30 sekunder, men så ryker det på tre minutter, sier han.

Fernando De Ornelas ble tatt av i pausa, mens både Zbynek Pospech og Bentley var sløve i det defensive arbeidet til tider.

- Det er spillere her som ville blitt fjernet fra troppen hvis de ikke hadde vært ute på andre måter, sier Flindt Bjerg.

Både Pospech og Bentley må stå over mot Start på grunn av gule kort, men dansken vil ikke trekke frem navn.

Han innrømmer glatt at utfordringen har vært tøffere enn han hadde ventet.

- Ja, det må jeg si. Jeg har hatt sju treninger med gutta nå, og selvsagt håpet på bedre resultater, sier han.

Han og Rune Almenning Jarstein vil ikke prate om at løpet er kjørt.

- Nå har vi 14 dager å forberede oss på foran Start-kampen. Vinner vi der, kan vi vinne de to siste. Vi gir ikke opp, sier Flindt Bjerg.

Almenning Jarstein gir heller ikke opp.

- Så lenge det er mulig, står vi på, selv om det ikke virker å gjelde alle spillerne. Flere virker å ha gitt opp alt, men det gjelder ikke mer enn et par stykker, poengterer Almenning Jarstein og legger til:

- Rosenborg er fantastisk gode. Da må samtlige 11 være på tå og hev. Det var de ikke i dag, sier han.

INNRØMMER DÅRLIGE ODDS

Morten Fevang og Tommy Svindal Larsen har vært ute en vinterdag før og pynter ikke på tabellsituasjonen.

- Vi skal stå på, men det ser unektelig svært vanskelig ut, sier Fevang.

- Dette blir nok i tøffeste laget nå. Vi gjør alt vi kan, men oddsene er dårlige, sier Svindal Larsen som innrømmer uro i troppen.

- Det prates om trenere og ledere, men det er spillere som må gå ordentlig i seg selv her. Spillere som ikke yter det de bør og det er ikke godt nok. Det har vært en vanskelig sesong, og det er ikke til å legge skjul på at ikke alt er bare fryd og gammen, innrømmer Svindal Larsen som tross tapet hadde en god kamp for Odd.

- Jeg følte vi hadde noe å by på før de scoret, men det er utilgivelig å ikke gi alt i alle situasjoner. Det ble ikke gjort i dag og det kostet oss baklengsmål, sier Svindal Larsen.

Han vil ikke kommentere om han kan være aktuell for en trenerolle neste sesong. Rune Almenning Jarstein vil ikke kommentere hva han tenker om et eventuelt nedrykk.

Den eneste som sier noe om det, er Morten Fevang.

- Vi er ikke nede, men jeg har tre år igjen av kontrakten og har ingen klausul ved nedrykk. Jeg blir med videre uansett, sier han.

Torjus Hansén, Olof Hvidén-Watson og Trond Viggo Toresen er de eneste spillerne som ikke har kontrakt for neste år.

Odd hadde sine muligheter, men utnyttet dem ikke før Youssef Kone snek seg fri fra Espen Ruud på bakre stolpe og scoret 1-0. Rett etterpå felte Torjus Hansén Roar Strand på en klønete måte og Rosenborg gikk til pause på 2-0 etter 3-3 i målsjanser. Andre omgang ble et hav av målsjanser til Rosenborg som nøyde seg med to mål på 12 sjanser.