– Ett av mine beste løp noen gang

VANT: Aslak Nenseter skjøt feilfritt og vant suverent i norgescupen lørdag.

VANT: Aslak Nenseter skjøt feilfritt og vant suverent i norgescupen lørdag.

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅL: Aslak Nenseter (22) drømmer om verdenscup, men først IBU-cup. Etter å ha vunnet sesongens første norgescuprenn flyr telemarkingen høyt.

DEL

Lørdagens sprintopptur overskygger også fullstendig søndagens nedtur med ni bom og 20. plass på fellesstarten. Det er den suverene sprintseieren som sitter i på vei hjem fra Ål til Lillehammer.

- Høyt nivå

- Løpet lørdag var rett og slett dritbra. Kjempegøy. Alt klaffet og det var høyt nivå på det løpet der - også internasjonalt. Veldig mange gode var med, og jeg slo jo alle solid, forteller Ulefoss-gutten, som går for Bø skiskyttarlag.

Nenseter vant seniorklassen etter feilfri skyting. 22-åringen var vel 32 sekunder foran andremann, Vetle Ravnsborg Gurigard fra Vingrom IL, som hadde ett bomskudd.

– Å vinne med så mye på en 10-kilometer er dritartig, og noe jeg tar med meg videre. Dette var helt klart ett av mine beste løp noen gang, forteller andreårssenioren.

Telemarkingen bor på Lillehammer, og hadde før denne helga en 4. plass som sesongbeste. Nå satser han alt på skiskyting. Drømmen er en gang å kunne gå i verdenscupen, men det ligger litt fram i det. Først og fremst håper han på muligheten i verdenscupen for de nest beste, IBU-cupen. Et uttak kan komme snart. Kanskje allerede til uka?

– Vi får bare vente og se. Nå har jeg i all i alle fall fått sesongens første seier, så får vi se om det gjør utslag. Målet er å kunne leve av skiskyting, men det har aldri vært hardere å bli tatt ut enn nå, fastslår Aslak Nenseter.

På søndagens fellesstart i Ål, gikk det meste galt.

– Jeg følte at jeg hadde roen før start, men så feilvurderte jeg vinden på første skyting, fikk fire bom rett over og kant ut. Da gikk lufta litt ut av meg, forteller han.

Hedda i topp-10

Hedda Lundeberg Aas ble nummer åtte på lørdagens sprint. Skiskytterjenta fra Bø skiskyttarlag går i kvinner senior, og med to bom var Lundeberg Aas 1.36,1 bak vinneren Maren Wangensteen - som også bommet to ganger. På søndagens fellesstart kom Lundeberg Aas på 15. plass.

Ida Emilie Herfoss fra Drangedal kom på 19. plass i samme klasse lørdag. Hun hadde da fire bomskudd.

Hogne Findal Skar ble lørdag nummer 15 i menn 20-21. Sannidal-gutten bommet to ganger. På fellesstarten kom han på 40. plass.

Per Hansen Austjord fra Fyresdal kom på 14. plass (to bom) i menn 17 lørdag. Han fulgte opp med en 15. plass på fellesstarten søndag.

Kristina Bergmann fra Drangedal ble nummer 12 i kvinner 18 med fem bom. Lagvenninnene Andrine Flom og Guro Seline Herfoss ble henholdsvis nummer 17 og 28 i samme klasse på sprinten.

Guro Seline Herfoss var best på fellesstarten da hun tok en sterk 8. plass. Da kom Andrine Flom på 15. plass, mens Kristina Bergmann ble nummer 18.

Hege Kittelsen fra Dyra Vaa kom på 23. plass i kvinner 20-21 lørdag, og fulgte opp med en 15. plass på fellesstarten søndag. Thyra Gimstad Strand fra Bø kom på 18. plass i kvinner 17 lørdag og ble nummer 30 søndag, mens Åsne Margrete Kleiv fra Dyre Vaa ble nummer 30 i samme klasse lørdag. Kleiv kom på 33. plass på fellesstarten.

Artikkeltags