Raskest på Svanstul

Thomas Ødegaarden, Stathelle, holdt unna for Kristoffer Nielsen, Ørn, i spurten opp den siste bakken og vant Svanstulrennet.

Thomas Ødegaarden, Stathelle, holdt unna for Kristoffer Nielsen, Ørn, i spurten opp den siste bakken og vant Svanstulrennet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Thomas Ødegaarden, Stathelle, og Kristoffer Nielsen, Ørn, gikk alene i front omtrent hele Svanstulrennet, og i innspurten var Ødegaarden raskest.

DEL

For opp den siste bakken mot mål, etter å ha tilbakelagt 28,5 kilometer på under halvannen time til sammen, holdt 18-årige Ødegaarden Nielsen bak seg.

– Det var litt overraskende at jeg slo ham, så dette er jeg veldig godt fornøyd med, sier juniorløper Thomas Ødegaarden til TA.

Ødegaarden og Nielsen gikk begge på blanke ski, og hadde slagplanen klar før rennet:

– Planen var å gå hardt ut for å riste av oss de andre. Det fungerte, forklarte Ødegaarden.

For etter de første seks-syv kilometerne i nærmest samlet felt på fellesstarten, dro så duoen fra resten og gikk alene foran resten av løpet.

Brita Cecilie Mustad fraStathelle var raskest på damesiden.

– Dette er et veldig artig løp og en flott løype, roser den allsidige og rutinerte idrettskvinnen.

85 løpere stilte til start i den åttende utgaven av Svanstulrennet, omtrent det samme antallet som tidligere. Neste år er Gjerpen IF 100 år, og da håper klubben på flere deltagere.

– 85 deltagere er helt greit, men vi håper på 100 neste år, sier Olav Doksrød i Gjerpen IF.

Artikkeltags