Fotball var den store lidenskapen til Melhus da han begynte med idrett i ung alder. Skiensgutten spilte i Borg og Åfoss, før ferden gikk videre til Odd. Men i tenårene begynte Melhus å få skadeproblemer.

– Jeg spilte fram til jeg var 16, men jeg slet med knærne. Husker du det dårlige kunstgresset på Odd? Den banen har tatt noen knær, og jeg var en av dem som ble rammet, sier Melhus, som mener han hadde potensial på fotballbanen.

– Jeg prøvespilte for junior elite før jeg måtte legge opp. Jeg kunne spilt på toppnivå i Norge i dag hvis det ikke hadde vært for skaden, sier bokseren, som spilte midtbane og spiss fram til karrieren var over.

– Etter hvert var det spiss som ble min posisjon. Jeg scoret en del mål, sier Manchester United-supporteren, som minnes rivaliseringen med Herkules da han spilte på guttelaget til Odd.

– Vi hadde et ålreit lag, og var alltid topp-tre i ligaen. Herkules var den store rivalen, forteller Melhus.

Forvandler Skienshallen

Det var da fotballen måtte legges bort at Kevin Melhus startet med boksing.

– Jeg har alltid interessert meg for både fotball og kampsport, og boksing var ikke like ille for knærne mine, sier han.

Og det er i bokseringen Kevin Melhus har skapt seg et navn på landsbasis. Neste lørdag er det duket for boksestevnet «This is my house» i Skien fritidspark. Fem boksekamper står på planen, deriblant Melhus mot polske Dariusz Skop. I tillegg kommer det kjente artister til stevnet som direktesendes på TV2.

Les også: Har allerede solgt 1700 billetter

– Nå gleder jeg meg veldig til å bokse, samt delta på arrangementet som er den største produksjonen i Skien siden Melodi Grand Prix, sier Melhus.

Han tror ikke at publikum kommer til å kjenne seg igjen i Skienshallen når alt er rigget i stand til et heidundrende show neste helg.

– Jeg gleder meg til å se hvordan Skienshallen blir forvandlet. Reklameskiltene på veggene blir dekt til, det blir lagt nytt dekke på gulvet, og vi har de beste i klassen når det kommer til lyd, lys og slike ting. Det kommer til å bli et kjempekult show. Folk kommer ikke til å få idrettshall-følelsen, og jeg gleder meg til å bidra for å gi alle en god opplevelse, sier han.

– Flydd inn latvier

Melhus, som har vunnet to av to proffkamper så langt i karrieren, kommer til Skien onsdag. Han kan melde om at formen er der den skal være en drøy uke før det smeller på hjemmebane.

– Formen er all time high. Jeg har aldri vært i bedre form enn jeg er nå. Jeg er godt i rute og klar for kamp, sier 27-åringen, som fortsatt har to sparringsdager igjen før kampen i Skienshallen. For å få best mulig oppladning før kampen neste lørdag, har han hentet inn en sparringspartner fra Latvia.

– Vi har flydd inn en latvier som kommer til Norge kun for å sparre med meg, sier Melhus.

– Teamet har også vært på treningsleir i Spania for kort tid siden, der jeg hadde gode sparringspartnere, forteller han.