Sunnmøringens store festaften

SPESIELT: For Ålesund-jenta Caroline Ruud Helgesen er det ekstra spesielt å slå Molde. Hun og resten av Gjerpen-jentene nærmer seg eliteseriespill med onsdagens syvmålsseier.FOTO: KRISTIAN HOLTAN

SPESIELT: For Ålesund-jenta Caroline Ruud Helgesen er det ekstra spesielt å slå Molde. Hun og resten av Gjerpen-jentene nærmer seg eliteseriespill med onsdagens syvmålsseier.FOTO: KRISTIAN HOLTAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Gjerpen feide Molde av banen og er ett skritt nærmere eliteseriespill neste sesong. For Caroline Ruud Helgesen (20) smakte syvmålsseieren ekstra godt.

DEL

– Det er ekstra spesielt for en sunnmøring å slå Molde. Det er helt perfekt. Nå koser jeg meg, smiler Ålesund-jenta Caroline Ruud Helgesen etter Gjerpens seier i den første av to kvalifiseringskamper mot Molde.

– Jeg har spilt mot Molde mange ganger, og er alltid ekstra tent før disse kampene. Det blir som Gjerpen mot Pors, fortsetter 20-åringen.

Imponert over spillerne

Og det var nettopp Ruud Helgesen som satte standarden foran 1123 fremmøtte i Skienshallen. Bakspilleren scoret fire av de fem første Gjerpen-målene, og de rødkledde så seg aldri tilbake. 19-13 ved pause ble til 31-24 til slutt. Gjerpen-flaggene vaiet i hallen, og en og annen tilskuer begynte nok å drømme om gammel storhet.

– Dette var veldig gøy. Hele laget jobbet utrolig bra. Vi vet hva vi er gode for, men det er egentlig litt overraskende at vi klarte å vinne med syv mål, sier Ruud Helgesen.

Gjerpen-trener Ketil Arntzen virket også noe overrasket over det hans disipler leverte.

– Jeg er imponert over jentene. Dette var særdeles sterkt. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle være såpass gode så sent i sesongen. Det er mange som har tatt steg, og vi gjennomførte veldig bra. Da er det kjekt å være trener, sier Arntzen.

Supert utgangspunkt

Gjerpen, som ble nummer tre i 1. divisjon denne sesongen, spiller returkamp mot Molde, som endte tredje sist i eliteserien, onsdag neste uke. Med syv mål å gå på, hersker det liten tvil om at Gjerpen har et strålende utgangspunkt.

– Vi har et bra utgangspunkt, men vi trenger nok de syv målene, for det kommer til å bli vanskeligere på bortebane, spår Ruud Helgesen.

Gjerpen-keeper Hanne Torkaas, som dro fram den ene gode redningen etter den andre, påpeker at skienslaget må nullstille umiddelbart.

– Alle gjorde en bra kamp i dag, og vi har skaffet oss et godt utgangspunkt. Men neste uke starter vi på nytt. Da er det ny kamp. Men vi har lov til å håpe på eliteseriespill nå, smiler Torkaas.

– Gjerpen er favoritter

Trener Arntzen mener at favorittstempelet fortsatt ligger på Molde.

– Det kan snu fort i håndball, og Molde er fortsatt favoritter. Det er de som har presset på seg. Vi blir aldri favoritter mot et eliteserielag, sier Arntzen.

Molde-trener Leif Gautestad, som mistet viktige Anniken Obaidli med skade allerede etter ti minutters spill i Skienshallen, deler ikke Arntzens syn.

– Nå er Gjerpen kjempefavoritter. Vi visste at Gjerpen er et bra lag, men vi er skuffet over våre prestasjoner, som ikke er i nærheten av det som er akseptabelt for et eliteserielag, sier Gautestad.

– Gjerpen var bedre enn oss i alle faser av spillet, og straffet oss hardt. Vi så blodfattige og puslete ut, mener den tidligere Gjerpen-treneren.

FAKTA

Gjerpen - Molde 31-24 (19-13)

Skienshallen, 1123 tilskuere.

Gjerpen: Hanne Torkaas, Martine Hansen Sundet, Heidi Strømsvåg, Andrea Rønning 6 (1), Amalie Olsen Ørland, Caroline Ruud Helgesen 6 (1), Vilde Andersen Vinje, Katinka Lillevik, Silje Tång, Dorthe Groa 4 (1), Maren Tollefsen 1, Sunniva Andersen 8, Maria Solheim 6, Guro Svennevig, Malin Lindstrøm, Susanne Andreassen.

Utvisninger: Gjerpen 2x2 min. Molde 4x2 min.

Toppscorer Molde: Julie Nygård og Mona Obaidli 5.

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy André Eriksen.

Artikkeltags