Hånd i hånd over målstreken

SAMMEN I MÅL: Iben Andernach Fredriksen og Sema Høegh-Larsen løp hånd i hånd over målstreken etter å ha gjennomført BDO-mila sammen.

SAMMEN I MÅL: Iben Andernach Fredriksen og Sema Høegh-Larsen løp hånd i hånd over målstreken etter å ha gjennomført BDO-mila sammen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Selma Høegh-Larsen (11) og Iben Andernach Fredriksen (12) skal bli verdens beste på ski. Og de skal bli det sammen.

DEL

Venninnene løp hånd i hånd over målstreken på onsdagens BDO-mila etter fem kilometer i terrenget rundt Skien fritidspark. Begge ga det de hadde, og fulgte hverandre på det våte underlaget gjennom samtlige kilometer.

– Vi gjorde det fordi vi er bestevenner, sier de to.

– I tillegg trener vi både friidrett og ski i samme klubb. Vi skal bli de nye Therese Johaug og Marit Bjørgen. Akkurat som de så er også vi bestevenner, smiler de to.

Likte seg i regnet

Det ble en liten hyggelig oppladning til årets utgave av det populære terrengløpet. Regnet fosset ned i timene før startskuddet gikk. Heldigvis ble det store perioder med opphold underveis.

– Det er faktisk bedre å løpe når det er litt vått og kaldt, enn når det er sol og varmt. Man blir ikke så varm, og så er det litt deilig å bli våt i skoa, sier Iben.

Begge er godt kjente i løypa fra før, og det hjalp på de tøffe kilometerne.

– Vi driver nemlig med friidrett langdistanse, så vi trener her hele tiden. Vi løper her minst en dag i uka, forteller Selma til TA.

Jentene trodde første de hadde løpt distansen på rundt 18 minutter, men korrigerte etter hvert seg selv til rundt 24 minutter.

– Det er vi fornøyde med. Vi tror det er ny rekord for oss, sier de to.

Fornøyd arrangør

I år som de foregående utgavene startet kvelden med et barneløp på 500 meter. Veiviser var skilandslagets Emil Iversen. Etterpå gikk starten for fem kilometeren uten tidtaking. Til slutt startet de mest ivrige på sin 10 km med tidtaking.

Mariann Roe fra Skarphedin ble raskeste kvinne med tiden 39,39. Senay Fissehatsion fra Oslo var raskeste mann med tiden 35,30. Knut Harald Semb fra Skade ble andremann med 37.40.

Stein Knutsen i arrangørkomiteen var godt fornøyd med arrangementet som samlet et sted mellom 700 og 800 deltakere - til tross for regnet som nok skremte noen fra å delta.

– Vi hadde ikke det beste utgangspunktet, og det ga seg nok litt utslag på påmeldingen til slutt. Vi gjorde imidlertid noen forandringer, som å flytte start og mål til rett ved inngangspartiet til selve anlegget her for å få mest mulig tak over hodet.

– Og jeg syns det var overraskende mange som tok turen selv om været i utgangspunktet ikke var det beste. BDO-mila trekker mange mennesker uansett. Da vi arrangerte i Lillestrøm tidligere i år, så løp deltakerne i snøvær. Likevel kom det 1500 mennesker, sier han.

– Vi er godt fornøyde med arrangementet.

Artikkeltags