Er du tøffest i badet? Her blir det elleville svev og luftige hopp

SKIEN: Går du med en «dødser» i magen er Skien fritidspark stedet å være førstkommende lørdag.

DEL

Førstkommende lørdag får du en unike mulighet til å teste deg i skikkelig «dødsing». Skien fritidspark har invitert noen av de største på feltet på besøk.

- Dødseforbundet jobber for tiden med et opplegg for kurs og trening, og det falt fint sammen med henvendelsen fra Skien Fritidspark som ønsket å holde en workshop. Vi har fått med oss to ganger verdensmester Truls Torp, tre ganger verdensmester Filip Julius Devor og VM-dommer Hans Jørgen Whist til en uhøytidelig samling hvor barn og unge kan få tips og innspill på dødsingen sin, sier Mathias Paasche Hansson i det internasjonale dødsforbundet til TA.

For ordens skyld, her har du en skikkelig forklaring på hva dødsing er: Døds er en amatørsport som er en avart av stuping. Det skilles mellom klassisk døds og fristil døds. Et klassisk døds er hvor utøverne går ut i et horisontalt svev med armer og bein utstrakt i en x- formasjon til de treffer vannet, og fristil, hvor utøverne gjør forskjellige triks i svevet, skriver Wikipedia.

SE VIDEO FRA VM I DØDSING I TOPPEN AV SAKEN.

Til lørdagens event i fritidsparken kreves ingen forkunnskaper. Bare at du har nok guts til å kaste deg ut fra stupetårnet fra 1, 3 eller 5 meter.

- Dødsing er for alle, men de beste gutta er topptrente og har enorm kroppskontroll for å takle landinger fra 10 meter og oppover. Selv for en veltrent person kan en feil landing få alvorlige konsekvenser så man bør vite hvor i luften man er til enhver tid, forteller Paasche Hansson.

Lørdagen i fritidsparken vil starte med en workshop før det blir en konkurranse som avslutter det hele.

- Konkurransen er som workshopen uhøytidelig og dommerne vil ta høyde for både alder og ferdigheter i sin dømming. Generelt vurderes en døds ut fra følgende kriterier: Fart ut fra stupetårnet, høyde og kraft i steget, stil i luften (En døds skal være kontrollert og behagelig for øyet), sprik (flate ut) i mage så nærme vannflaten som mulig, landing i døds (knær og albuer samtidig), reke (hender og føtter samtidig) eller no-hands (knær og hode samtidig) og høyde på sprut (høy sprut betyr ofte en kontrollert landing), forklarer Paasche Hansson.

Er du interessert i å være med kan du melde din interesse HER.

Selve konkurransebiten vil sendes direkte på TA.no lørdag ettermiddag fra klokken 13.00. Workshopen er fra klokken 11.00.

Artikkeltags