Hang lenge med teten

LENGE I TETGRUPPA: Torsdag gikk Gunnulfsen inn til 10. plass på den klassiske 15 kilometeren i NM i Meråker. Lørdag fultge han med tetgruppa helt inn til skibytte halveis under 30-kilometeren, men på slutten av skøytedelen røynet det på og han falt ned til 27. plass i NM.

LENGE I TETGRUPPA: Torsdag gikk Gunnulfsen inn til 10. plass på den klassiske 15 kilometeren i NM i Meråker. Lørdag fultge han med tetgruppa helt inn til skibytte halveis under 30-kilometeren, men på slutten av skøytedelen røynet det på og han falt ned til 27. plass i NM.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

MERÅKER: Mikael Gunnulfsen fra Ørn/Team Telemark gikk lenge et meget bra renn på 30 kilometer med skibytte under NM i langrenn på Meråker. Men de siste fem kilometerne var det tomt for krefter, og han endte på en 27. plass.

DEL

På den nest siste dagen av NM del 1 for seniorløperne i langrenn skulle herrene først gå 15 kilometer klassisk, og deretter 15 kilometer skøyting.

Rennet var ikke bare et NM, der kampen om medaljer ble knallhard, men det var også et siste uttaksrenn før den norske VM-troppen skulle tas ut. Det sto med andre ord mye på spill, noe som nok var medvirkende til at Didrik Tønseth slo i stykker staven til Magna Haga etter at den ene staven til Tønseth først brakk under skia til Haga.

Lenge i tetgruppa

For Mikael Gunnulfsen ble det ikke helt uventet et todelt løp, der han var godt med og hadde bra med krefter på den klassiske delen, før det røynet på utover i skøytedelen, når farten virkelig ble skrudd opp.

Etter at Tønseth ble disket, og briten Andrew Musgrave er trukket ut av resultatlista, endte det med en 27. plass for Gunnulfsen.

– Jeg er godt fornøyd med å henge med tetgruppa så lenge som jeg gjorde. Jeg er et stykke unna toppformen, så da må jeg nesten være fornøyd med dette, tross alt, sier Ørn-løperen, som torsdag gikk inn til 10. plass på den klassiske 15-kilometeren i NM.

Ofte i tv-ruta

Gunnulfsen var under hele den klassiske delen på 3-mila langt fremme i feltet, ofte bare noen meter bak teten, og i tv-ruta var han ofte meget godt synlig helt først i sitt spor.

– Det føltes helt greit, og jeg følte at jeg gikk kontrollert. Før vi gikk Inn mot skibytte ble jeg litt stengt, og tapte en del plasser på det, men jeg ville heller ikke presse så hardt før vi skulle ut og skøyte, forteller grenlandsgutten som er frontfiguren i Team Telemark.

Han han lenge med også i skøytedelen. Etter 25 kilometer passerte han bare 7,4 sekunder bak Johan Høsflot Klæbo, som da ledet. I mål hadde avstanden økt til 1,43 minutter.

– Jeg gikk tom for krefter, og da ble også teknikken dårligere. Jeg hadde ingen sjanse til å holde samme fart som gutta i teten, sier Gunnulfsen, før han har fokus på restitusjon foran søndagens NM-stafett, der han går for Ørn sammen med Sindre Aarrestad Berg og Vebjørn Risholt.

Manglet krefter

Henrik Dønnestad fra Gulset/Team Telemark hadde en tung dag på jobben, og havnet på 89. plass på NM-tremila

– Jeg kjente med en gang at dette ville bli en tung dag. Jeg hadde ikke krefter til å henge med, sier Henrik, som torsdag gikk en meget bra renn da han havnet på 23. plass på den klassiske 15-kilometeren under norgesmesterskapet i Meråker.

Også Dønnestad går NM-stafetten søndag, på laget til Gulset, sammen med Vebjørn Weldingh Nilsen og Magnus Polsrud.

Artikkeltags