- Jeg vet at Celtic tapte mot Ross County og Aberdeen, men de topper fortsatt tabellen. Da har de vel ikke gjort det så ille, har de vel?

Det sier Liverpool-ikonet Dalglish ifølge The Herald Scotland.

Han spilte over 200 kamper for Celtic fra 1969 til 1977, og ledet laget som manager i ett år i 2000.

- Hvis han (Deila) topper tabellen, må det være andre som har strammere tau rundt nakken, fortsetter Dalglish.

Skotten har fulgt nøye med på Celtic denne sesongen. Og han har likt mye av det Deilas gutter har vist.

- Målforskjellen er imponerende. De har scoret massevis av mål, og har ikke tapt så mange kamper heller, minner Dalglish om.

Etter 24 runder i den skotske ligaen har Deilas menn scoret 64 mål, 20 mål flere enn Aberdeen som har scoret nest flest, og kun tapt fire kamper.

- Skjer hver gang

Likevel er Deila under hardt press. Det etter å ha røket ut av den skotske ligacupen mot Ross County og tapt mot tittelutfordrer Aberdeen i ligaen på kort tid.

Nordmannen fikk et lite pusterom da Celtic vant enkelt mot amatørlaget East Kilbride i den skotske FA-cupen på søndag, men likevel raser debatten blant Celtic-fansen.

Et søk på nordmannens navn i sosiale medier illustrerer temperaturen på Celtic Park akkurat nå, og det er ikke komfortabelt for den gamle Godset-sjefen.

I skrivende stund leder Celtic fortsatt tabellen med like mange poeng som Aberdeen, men med bedre målforskjell og én kamp mindre spilt.

- Hver gang jeg reiser oppover (til Glasgow) virker det som han får sparken. Men det er alltid noen Celtic-supportere som ikke er fornøyde, og det finnes ikke en eneste klubb, kanskje med unntak av Barcelona, der 100 prosent av fansen er fornøyde, sier Dalglish.

Han utelukker likevel ikke at Deila får sparken innen kort tid.

- Hvis klubben synes det er riktig, er det dem som må ta avgjørelsen. Og da tar de alle aspekter inn til vurdering. Resultater, forventninger og fansens følelsler. Og husk, direktører er også supportere, sier Dalglish.

- Trenger støtte

Selv har Deila vært rolig, og bedt fansen være det samme.

- Vi må bare holde roen, jobbe videre og tro på det vi gjør. Vi har vunnet mange kamper og kun tapt tre i ligaen. Min beskjed er at vi må holde sammen. Spillerne trenger fansens støtte, og vi skal gi alt for dem. Sammen skal vi klare det, sa han forrige uke.

Celtic skulle egentlig spille mot Dundee tirsdag, men den kampen er utsatt. Neste Celtic-kamp spilles hjemme mot Ross County lørdag 13. februar.