Gå til sidens hovedinnhold

Spår at Deila får Premier League-jobb

Artikkelen er over 5 år gammel

Et naturlig steg på karrierestigen til den norske Celtic-manageren, mener Ole Gunnar Solskjær.

- Når du drar til Celtic med de kravene og forventningene det medfører, og du tåler det trykket: Da tror jeg det gir ham en stor sjanse til å én dag dra til Premier League. Det er et naturlig steg etter å ha vært i en såpass stor klubb som Celtic, sier Solskjær ifølge Daily Mail.

Den nyansatte Molde-treneren har fulgt nøye med på Deilas karriere i Skottland. Og den tidligere Manchester United-profilen er imponert.

- Han kan nå langt, for han er en nytenkende trener. Han er entusiastisk, og jeg har mye til overs for ham. Han har gjort det veldig bra i Celtic, og vi har sett et Ronny Deila-lag spille fotball, sier Solskjær.

ROSER DEILA: Ole Gunnar Solskjær.

Espen A. Istad NTB scanpix

- En stor personlighet

Deila brukte pressekonferansen til å rose Solskjær tilbake.

- En veldig god signering av Molde. Det var utrolig viktig for dem å få inn en trener som kan løfte laget tilbake til toppen av norsk fotball. Molde har vært Norges beste lag de fem siste årene, men har nå hatt en nedadgående kurve. Ole Gunnar er rett man til å løfte dem igjen, sa Deila.

- Ole er en stor personlighet, og en fyr som har bygd denne klubben sammen med andre. Jeg er sikker på at de nå kommer til å jobbe videre ut fra de prinsippene, den profesjonaliteten og den vinnerkulturen som ble skapt sist, sa Celtic-sjefen.

Lar Moe styre

Solskjær møtte pressen i forbindelse med torsdagens Europaligakamp mellom Celtic og Molde, begge altså med norske managere, og Solskjær gleder seg til duellen med Deila.

Men han påpeker at det ikke er han som skal stå i fokus hvis Molde enten vinner eller taper mot skottene. Erling Moe, Moldes vikartrener frem til onsdag, blir med videre i Solskjærs trenerteam og skal styre skuta i torsdagens kamp.

- Jeg har hatt kontakt med Erling, og det er han som skal velge laget mot Celtic. Han har jobbet med en kampplan og skal få gjennomføre den, sier Solskjær.

Deilas Celtic har ikke hatt flyt så langt i gruppespillet. Kun to poeng har skottene plukket på de to første kampene. Molde har fire.

- Molde var outsideren i gruppa og har overrasket. De har satt seg selv i en veldig bra posisjon, sier Deila.