Denne gangen tordner Sutton mot at nordmannen ikke forsvarte Dedryck Boyata etter utvisningen midtstopperen pådro seg mot Hamilton fredag.

Det skriver Nettavisen.

Belgiske Boyata, som har fortid i Manchester City, fikk marsjordre på kontroversielt vis. Celtic-stopperen traff ballen da han taklet Hamilton-spiss Carlton Morris. Deila skal likevel ha kritisert Boyata og var klar på at belgieren fortjente rødt kort.

- Ikke på en million år ville du hørt Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, José Mourinho, eller ikke engang Martin O'Neill, gi et intervju som det, smeller det fra Sutton ifølge Daily Record.

- Galskap

- For det første tok han helt feil. Alt er subjektivt, men Boyata traff ballen. Det er galskap. Jeg holdt på å falle i bakken da jeg hørte intervjuet, fortsetter han.

Sutton sier han ble helt satt ut av Deilas uttalelser. Han stiller seg tvilende til om den tidligere Strømsgodset-treneren forstår hvor stor jobben hans i Celtic er.

- Det er noe helt for seg selv at en Celtic-sjef sier det han gjorde. Dersom jeg var Celtic-manager hadde jeg automatisk anket den beslutningen, sier eks-spissen.

- Naivt

Sutton påpeker at han ville gjort alt for å ha Boyata tilgjengelig. Han mener Deila har ødelagt alle muligheter for å få avgjørelsen omgjort med det han sa.

- Den beste måten å beskrive det på er å kalle det naivt. Det er selvutslettende lagledelse.

Sutton påpeker at han selv opplevde å bli utvist noen ganger, og følte seg urettferdig behandlet i etterkant. Celtic-legenden mener at en spiller forventer å få støtte fra manageren i en slik situasjon, men at Deila isteden har hengt ut sin egen spiller.

Tiraden fra Chris Sutton avsluttes med at han setter spørsmålstegn ved om Celtic har noe som helst håp om å hevde seg i europacupene neste sesong. Det er kanskje unødvendig å tilføye at Sutton ikke tror på dette om storklubben fortsatt har Ronny Deila ved roret.