I helgen tapte Celtic 1-2 på hjemmebane mot bunnlaget Motherwell, og nå har ikke de regjerende skotske mesterne vunnet på Celtic Park siden 31. oktober.

- Holder ikke mål

På hjemmebane har Celtic de siste fem kampene tapt mot Motherwell, Ajax og Molde, og spilt uavgjort mot Kilmarnock og Fenerbache.

Det har ført til at presset på den gamle Godset-treneren øker i styrke for hver kamp som går.

- Celtic på hjemmebane er normalt sett veldig gode. De hadde en vanskelig bortekamp forrige uke mot St Johnstone og scoret tre mål, men på hjemmebane, foran egne supportere, må man sende en beskjed om at man vet hva man holder på med. Og jeg tror det er en økende følelse blant Celtic-fansen om at Deila ikke holder mål, sier Walker.

- Celtics versjon av van Gaal

Den skotske avisen Daily Record har også trykket kritiske Deila-artikler de siste dagene.

Tirsdag har avisen publisert et intervju med tidligere Celtic-assistent- og spiller Alan Thompson, og skotten er nådeløs med nordmannen.

I en sak med tittelen «Deila er Celtics versjon av Louis van Gaal» trekker Thompson sammenligninger mellom de skotske mesterne og laget fra Old Trafford.

- Hvis jeg ser på Celtic, er de som Skottlands utgave av Manchester United, mener Neil Lennons gamle assistent.

Han mener de grønnhvite, i likhet med van Gaals utskjelte United-lag, har vært kjedelige å se på denne sesongen.

- De har vært så bedagelige. Man assosierer Celtic med fart og tempo, at de spiller på en viss måte. Men mange kamper jeg har sett denne sesongen har vært trege og preget av dårlig tempo. Celtic- og United-supportere forventer attraktiv angrepsfotball som får dem til å reise seg fra setene sine, men denne sesongen har det vært langt fra slik, mener Thompson.

LES: Kjendisen tvilte på Deila, nå slår nordmannen tilbake

Ser man bort fra de europeiske turneringene, har den gamle Godset-sjefen hatt suksess i Celtic.

Han vant cup- og seriegull forrige sesong, og denne sesongen er Celtic med og kjemper i alle turneringer innenlands. Serien leder de skotske mesterne med ett poeng og én kamp mindre spilt enn Aberdeen på andreplass.

Men i Celtic er det blitt, siden Rangers ble degradert, en sannhet at suksess innenlands ikke er veldig mye verdt for en klubb som er ressursmessig i en annen verden enn sine skotske konkurrenter.

Deila har den siste tiden også fått mye støtte, både fra spillere, Celtic-ikoner og skotsk presse.

- Bør fortsette

Avisen The Scotsman trykket forrige uke en artikkel med tittelen «Derfor bør Deila fortsette som Celtic-manager». Der argumenterer avisen for at nordmannen ikke bør vurderes kun ut fra det som skjer i Europa.

Tidligere Celtic-sjef Neil Lennon, som var Deilas forgjenger, har vært blant nordmannens forkjempere.

- Han fortjener en ny sjanse, for han har bare vært i jobben i ett år egentlig, argumenterer Lennon.

Vår egen Ole Gunnar Solskjær fikk se Molde vinne over Celtic i Europaligaen i starten av november. Han spår at Deila etter hvert kan ende opp i Premier League.

- Når du drar til Celtic med de kravene og forventningene det medfører, og du tåler det trykket: Da tror jeg det gir ham en stor sjanse til å én dag dra til Premier League. Det er et naturlig steg etter å ha vært i en såpass stor klubb som Celtic, sa Solskjær.

- Massiv kamp

Molde-treneren har fulgt nøye med på Deilas karriere i Skottland. Og den tidligere Manchester United-profilen er imponert.

- Han kan nå langt, for han er en nytenkende trener. Han er entusiastisk, og jeg har mye til overs for ham. Han har gjort det veldig bra i Celtic, og vi har sett et Ronny Deila-lag spille fotball, sa Solskjær.

Celtics neste kamp spilles borte mot Hearts 27. desember.

- Det er en massiv kamp, og Deila kommer til å bli bedømt de kommende ukene, slik han bør bli, avslutter Thompson.