Gå til sidens hovedinnhold

Nå går Annettes skidrøm i oppfyllelse

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Svaksynte Annette Lund Ramstad (42) slet med å få tak i ledsager. Nå er problemet løst.

Lund Ramstad har som mål å bli best i slalåm i en alder av 42 år - og med et syn på ti prosent, trenger hun en person som kan være hennes «øyne» i alpintbakken.

Etter å ha lagt ut en annonse på Finn.no om å få en ledsager til ridderuka på Beitostølen, har ikke responsen latt vente på seg. Blant 15 aktuelle kandidater var det en som utpekte seg.

- Jeg kontakt med Annette for vite litt mer. Da gikk det veldig raskt til vi fant ut at vi skulle til Folgefonna sammen, forteller svenske Tove Zoolander (31) til magasinet Fri flyt, som først omtalte saken.

- Mer kunnskap

- Hun er en av de som lever og ånder for ski. Så dette må bare bli bra. Det er mer kunnskap til meg, forteller Lund Ramstad om hvorfor valget falt på Zoolander.

Det var for to år siden ble hun bitt av slalåmbasillen, en aktivitet hun kun hadde prøvd en gang tidligere, i en alder av 13 år.

- Det er ikke lett å være 42 år gammel og drive aktivt med dette. Det blir gøy å se hvor langt jeg kan komme med dette. Ifølge Tove skal vi filme og analysere hver dag, så dette tror jeg kan bli bra, forteller hun til Fri flyt.

- Perfekt match

Ridderuka på Beitostølen er verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelseshemminger og finner sted april neste år. Men før den tid skal Lund Ramstad på en samling på Folgefonna allerede i august. Derfor var det ekstra viktig å finne den riktige ledsageren allerde nå.

For når Annette kjører med ledsager, står hun rett bak den som fører, og hun må hele tiden stole på at ledsageren får henne trygt ned. Kjemien og samarbeidet må derfor fungere.

- Jeg har alltid stått på ski, og har min 15. sesong denne vinteren. Jeg setter veldig pris på å dele min kjærlighet til skikjøring til de som ikke har gjort det før, og til de som ikke har de samme forutsetningene som meg. Utifra den kontakten jeg har hatt med Annette tror jeg vi får en perfekt match, sier 31-åringen til friluftsmagasinet.

I førsteomgang skal de to spreke kvinnene bruke Folgefonna som utgangspunkt for om kjemien er på topp. Dersom alt går som det skal, vil de to fortsette det fartsfylte eventyret utover vintersesongen.